KRISTIANSAND: — Det er det beste bandet i verden akkurat nå. Ingenting kan komme opp mot disse, utbryter Andy Inglis begeistret, og sikter selvfølgelig til det bandet som har vært en sann kamp å sikre seg til Quartfestivalen, nemlig amerikanske Battles.

Skotten har måtte slåss for bandet i nærmere tre måneder for å få en endelig bekreftelse til Quart. I kveld kan skotten smile bredt over å ha sikret bandet han ikke kan være foruten.

— Om jeg bare skulle booke til en festival og ikke booker Battles, da ville jeg ha snudd meg i graven, sier Inglis, til fvn.no.

Bandet er opplagt en av skottens personlige favoritter, men ifølge Inglis er Battles et veldig riktig band for Quartfestivalen.

— De er veldig store og populære og ønsket av flere festivaler, og de er et veldig riktig band for Quart. De er veldig progressive. Det er rockeinstrumenter kjørt gjennom computere og synther, og det låter veldig presist, sier Inglis.

Sjekk ut Battles på Myspace

Hardcore fra tigerstaden

Et annet presist band er det knallharde hardcorebandet Benea Reach fra Oslo. Bandet varmet tirsdag kveld opp for Dropkick Murphys på Sentrum Scene i Oslo.

Benea Reach sendte selv en mail til bookingsjefen med link til deres myspace-side. En rask lytt til låta "New Waters" var alt som skulle til for å overbevise bookingsjefen, som sier at metall-sjangeren ikke er den han bruker mest tid på personlig.

  • Jeg er glad jeg kunne identifisere et godt metallband selv, humrer Inglis.

Sjekk ut Benea Reach på Myspace

Inglis sier til fvn.no at han er fornøyd med de fire bandene som nå er booket, men legger ikke skjul på at han er mest begeistret for ekteparet i det svenske bandet Wild Birds And Peacedrums.

Satt ut av svensk ektepar

Inglis oppdaget bandet på bransjetreffet Bylarm og måtte bokstavelig talt ta en time-out etter å ha hørt bandet opptre live.

  • Da showet var over måtte vi gå til en bar for å roe oss ned. Vi kunne ikke se eller høre noen andre band etter dem, ler Inglis.

Også publikum lot seg fjetre.

— Det er sjeldent å gå på en konsert hvor publikum blir helt stille når bandet spiller, men det var de her, selv om de ikke kjente bandet fra før, sier Inglis.

Sjekk ut Wild Birds And Peacedrums på Myspace

Håper publikum vil være stille

Skotten er selv kjent for å ikke gå av banen for å be sitt eget publikum om å holde kjeft på sin egen klubb Luminaire, dersom det ble for høylydt foran scenekanten.

Et annet band som Inglis håper vil få publikum til å tie er Erlend Øye og Eirik Glambek Bøe i norske Kings Of Convenience. De er også klar for sommerens Quart.

— Jeg har elsket dette bandet helt siden første gang jeg hørte dem, og håper vi kan ordne det slik at de spiller på en scene slik at lydbildet deres blir ivaretatt og at publikum er stille når de spiller, sier Inglis.

Inglis kan fortelle at åtte andre band nå er bekreftet til Quart og at disse vil bli offentliggjort i løpet av kort tid.

Booket til nå:

Anna Jarvinen, Anti-Flag, Asobi Seksu, Battles, Benea Reach, Cobblestone Jazz, Clutch, Cradle Of Filth, Davy Jones' Locker, Death Cab for Cutie, Digitalism, Dizzie Rascal, Friendly Fires, Future Of The Left, Holy Fuck, I'm From Barcelona, Jason Mraz, Johnossi, John & Jehn, Justice Live, Keep of Kalessin, Kent, Kings of Convinience, Kool Keith, Interpol, Lionheart Brothers, Lykke Li, Madcon, Maria Due, O'Death, Parts & Labour, Real Ones, Saul Williams, Shining, Spank Rock, Surgeon Live, Taxi Taxi, The Enemy, The Grand, The Megaphonic Thrift, The Streets, The Young Knives, Three Trapped Tigers, Totalt Jävla Mörker, Trentemøller in Concert, Unkle, Vincent Vincent and the Villains, Wildebrids & Peacedrums, Yolz In The Sky