«Fanboys» er en komedie inspirert av «Star wars»-filmene. Den handler om fire hardbarka «Star wars»-tilhengere som bryter seg inn til George Lucas sin gård, regissøren av filmene. Dette gjør de for å se «The phantom Menace» på premieredagen. Filmen er den første i rekken av de nye «Star wars»-filmene.

Skjær i sjøen

Men det har vært mange skjær i sjøen for «Fanboys» skriver nyhetsbyrået Reuters. Innspillingen ble avsluttet for to år siden, men ennå har ikke filmen sett dagens lys. Hovedproblemet er at produksjonsselskapet Weinstein Co. ikke likte den underliggende historien i filmen, der en av karakterene har kreft. Produsenten ønsket å gjøre nyinnspillinger av fire scener for å unngå dette. Og som sagt så gjort, scenene har blitt spilt inn på ny og dermed er historien om den kreftsyke tilhengeren klippet bort.

Boikott

Det ble så gjort klar til premiere av den nye versjonen av «Fanboys», til stor frustrasjon for «Star Wars»-tilhengerne som allerede hadde fått sett en sniktitt på den første versjonen. Så stor var frustrasjonen og uenigheten av det Weinstein hadde gjort, at tilhengerne fikk i stand en global boikott av filmen. De laget til og med en film som boikottet Weinstein Co.

Se filmen her:

– Produsenten ønsket at historien skulle være mer ungdomsvennlig, fordi den var vanskelig å markedsføre slik den var nå, sier en talsmann fra Weinstein Co.

Dette er tilhengerne sterkt uenige i.

– Vår boikott vil fortsette til Weinstein Co. annonserer at de vil utgi originalversjonen på kinolerretet, sier en talsmann for tilhengerne på deres nettsider.

Weinstein Co. innrømmer at de har mottatt mer enn 300.000 e-poster fra sinte fans, melder Reuters.

Frykter boikotten

I frykt for at ingen ville se filmen, har nå selskapet gått ut med en pressemelding til «Star wars»-tilhengerne:

– Weinstein Co. vil utgi de to versjonene av filmen på DVD, og vi vurderer om vi også skal vise begge versjonene på kino, heter det i pressemeldingen.

Og dermed var nerdenes boikott blitt en suksess.

Men fortsatt har filmen ikke fått noen ny utgivelsesdato og det er fortsatt uvisst når filmene eventuelt vil bli å se på kinolerretet.