LOS ANGELES: Vi møter Grammy-vinnerne på kjendis-restauranten Katsjua i Hollywood der de har tatt med seg fruene og hooket opp med musikervenner for en bedre middag. De er overveldet av all responsen etter Grammy-utdelingen.

— Det er helt rått. Det var stående applaus da vi kom inn på restauranten, stråler Mikkel Storleer Eriksen.

Mikkel Storleer Eriksen og Stargate er i øyeblikket klodens beste R&B-produsenter. (Foto: Kim Nygård)

Gjengen som klappet inn nordmennene inkluderte verdens fremste rapper Jay-Z, skuespiller Gwyneth Paltrow og flere prominente i hip hop-verdenen og mens vi intervjuer de nye Grammy-vinnerne kommer Kanye West og hans crew forbi og klapper de norske produsentene på skuldra.

Jay-Z imponert over Stargate

— Denne prisen betyr at vi blir enda mer anerkjent i bransjen. De fleste har nok hørt om oss, men en Grammy er alltid bra. Nå føles det i alle fall veldig stort, sa Mikkel fire timer etter at han mottok den legendariske gullgramofonen.

Ingen tvil om at Stargate har mektige venner. Paparazziene flokket seg utenfor Katsjua da hip hop-kjendisene festet. (Foto: kim Nygård)

— Hvordan reagerte Jay-Z på at dere vant?

— Han var storfornøyd! Ne-Yo er jo yndlingen hans og han syntes det var flott at vi og Ne-Yo hadde vokst parallelt og utviklet oss sammen. Han var jo den første vi fikk en nummer 1-hit med i USA – så det føltes ekstra artig at det var samarbeidet med han som ga oss den første Grammy-prisen også.

Feiret med Jay-z og Kanye: Tor Erik Hermansen og Mikkel Storleer Eriksen feiret på kjendisrestaurant i Hollywood etter Grammy-prisen. De fikk gratulasjoner fra blant andre Jay-Z og Kanye West. (Foto: Kim Nygård)

R&B-kongene

I tillegg til å motta pris som beste rnb-låtskrivere fikk Stargate også flere indirekte priser. Ne-Yo vant Grammy for vokalprestasjonen på «Miss Independent», mens Jennifer Hudson vant pris for beste R&B-album – der Stargate har to sanger med inkludert hitsingelen «Spotlight». Rent bord kalles det.