OSLO/KRISTIANSAND: Det er kanskje vemodig for vår kronprins at Quart-eventyret nå er over. Quart var nemlig tumleplass for den unge kronprinsen på slutten av 90-tallet.Mange av favorittbandene hans kom til Sørlandet, og kronprinsen ble stadig fotografert på Odderøya i tett passiar med "unge, uidentifiserte kvinner".

På bildet til venstre ser vi Kronprins Haakon slappe av i konsertområdet under åpningen av Quart-festivalen den 6. juli 1999. Inkognito

I årene mellom '97 og '99 forsøkte den kulørte pressen å linke Haakon med en rekke skjønnheter på gressbakken i Bendiksbukta eller Idrettsplassen. Quart var ett av de få stedene han kunne være bare Haakon, og ikke bli gjenkjent ustanselig.

Det må ha vært fint å være deg på Quart, Haakon. Vi tror det.

Og til slutt var det Mette-Marit Tjessem-Høiby som skulle trekke det lengste strået. Under en konsert i 1999 slo det gnister mellom henne og arveprinsen.

The rest is history. And so is Quart.

Vi ville derfor spørre den musikkinteresserte kronprinsen om hva han selv tenkte nå. Quart er død. Festivalen der han kunne være seg selv, kanskje litt anonym og avslappa ung mann, finnes ikke mer. Han traff sin store kjærlighet her.

Vi må jo ringe ham.

Niks

Kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen ved Slottet setter oss ikke akkurat over til "krompen", men vi må jo spørre likevel:

— Hva synes Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon Magnus om at Quartfestivalen nå ugjenkallelig er en saga blott?

— Det har vi ingen kommentar til, sier Gjeruldsen.

Han opplyser at vi gjerne må søke om et intervju med Haakon, men at det vil ta en uke å få svar.

Men Haakon, vit at vi prøvde!