Johnny Depp gjorde stor suksess som den eksentriske sjokoladefabrikkeieren Willy Wonka i 2005, og Roald Dahls berømte bok ble også filmatisert i 1971. Nå har regissør Sam Mendes planer om å overføre historien til musikalscener på Broadway og West End. Det er den britiske avisen The Times som avslører dette i forbindelse med et lengre intervju med Dahls enke, Liccy.

Musikal

Mendes har hyret inn skotten David Greig til å skrive manuset, og Marc Shaiman og Scott Wittman skal ta seg av musikken. De to sistnevnte sto bak musikken i «Hairspray». Liccy Dahl giftet seg med forfatteren i 1983. Hun var 22 år yngre enn Dahl. Han døde i 1990, 74 år gammel, men bøkene hans fortsetter å selge millioner av eksemplarer hver år. Dahl ble født av norske foreldre i Wales i 1916. Selger

Amanda Conquy har i dag ansvaret for Dahls litterære arv. Hun var venninne med Dahls datter Tessa, og synes salgstallene er imponerende.

– Han solgte millioner og fortsetter å selge ytterligere millioner. Han er en av verdens mestselgende historiefortellere og det er ganske utrolig for en som har vært død i 20 år. Da jeg startet ville det ikke falt meg inn å bruke ordet «merkevare». Men jeg kan ikke ignorere det. Han er et strålende merkenavn, sier hun til The Times.

Film

Det er imidlertid ikke bare Willy Wonka som skal til musikalscenene. Royal Shakespeare Company har også planene klare for en musikalversjon av «Matilda». Den får sin premiere neste vinter. I høst er det også duket for verdenspremiere på en ny animasjonsfilm basert på «Den fantastiske Mikke Rev». Der har George Clooney og Meryl Streep to av de sentrale stemmene. Ifølge Filmweb har den norsk premiere i februar.

Her er traileren til «Den fantastiske Mikkel Rev»: