KRISTIANSAND: — Det eneste jeg vet om dette er at Rikard for to dager siden leverte inn en sykemelding. Hva som ligger bak vet jeg ikke, hevder festivalsjef Daniel Nordgård.

— Det er riktig at jeg er sykemeldt av personlige årsaker. Det er viktig å presisere at det er legen som har sykemeldt meg, ikke meg selv, sier Klungland.

Han ønsker ikke å kommentere saken utover dette. Ifølge pålitelige kilder er årsaken til sykemeldingen et forsøk fra arbeidsgiver på å endre arbeidsoppgavene til produksjonskoordinator Klungland. Allerede før jul skal det ha vært klart at han ville bli sykemeldt.

Med siden starten

Klungland er en av Quartfestivalens mest trofaste slitere, og har vært med helt siden starten i 1992. Etter hvert har han fått en stadig mer sentral posisjon, og de tre siste årene har han vært produksjonsleder med ansvar for den tekniske avviklingen av konsertene.

Dette er ikke første gang Quartfestivalen er i konflikt med sine ansatte. Vinteren 2003 gikk pressesjef Pål Hetland etter å ha blitt forelagt en såkalt «endringsoppsigelse» han ikke ville godta. To år senere forsvant de gamle sliterne Espen Hille, Elisabeth Gran og Rich Nordskog da det daværende styret slanket staben. Heller ikke dette skjedde uten sverdslag. Nå er det altså mer bråk på gang idet Quart er kommet i konflikt med en av sine siste gjenværende superveteraner.

Festivalsjef Nordgård bekrefter at han har tatt initiativ til organisasjonsendringer i Quartstaben.

— Det var en av tingene jeg sa jeg skulle ta tak i da jeg tiltrådte sist høst. Og å la være å gjøre det ville vært galskap, sier Nordgård.

— Hva betyr det for Quartfestivalen dersom en så sentral person fortsetter å være sykemeldt?

— Det kan jeg ikke spekulere i overfor pressen. Dette er en personalsak som jeg ikke har lyst til å diskutere offentlig, sier Nordgård.

Fire ansatte

Quartfestivalen har pr. dato fire ansatte, nemlig Nordgård selv, avtroppende bookingsjef Jørgen Skauge, kontroll- og regnskapsansvarlig Geir Stokke og altså Rikard Klungland. Nordgård har tidligere annonsert at han kan tenke seg at staben utvides til seks-sju fulle stillinger.

Et navn som Terje Håkonsen skal være et element i den videre planleggingen, og er aktuell til å ta over en del av Klunglands funksjoner. Oslo-baserte Håkonsen er ikke samme mann som et visst snowboardess, men derimot en profesjonell «controller» som i flere år har hatt oppdrag under avvikling av Quartfestivalen.