ARENDAL: Jeff Healey ble bare 41 år. Nyheten om hans død ble mottatt med sorg blant festivalledelsen mandag morgen.

— Han var en fantastisk musiker og en utrolig person. Jeg gledet meg veldig til å møte ham, sier festivalleder Mats Aronsen til fvn.no.

Mistet synet

Gitaristens kamp mot kreft startet allerede da han var spedbarn. Ett år gammel mistet han synet på grunn av kreft på netthinnen, og i senere år har han gjennomgått flere operasjoner i beina og begge lungene. Legene klarte imidlertid ikke å stoppe spredningen, og søndag kveld døde Healey på St. Josephs Hospital i Toronto.

— Han har vært mye syk de siste årene, og gikk gjennom en større operasjon i fjor. Det gikk bra i høst og vinter, så det må ha gått fort den siste tiden, sier Aronsen.

Senest torsdag snakket Aronsen med Jeff Healeys Europa-agent, som ikke nevnte noe om gitaristens helsetilstand. Dødsfallet skjedde bare få uker før Healeys nye plate «Mess of Blues», hans første rockealbum på åtte år, skal slippes. Platen selges i Europa fra 20. mars.

Erstatter

Med sin særegne stil med gitaren liggende på fanget har Jeff Healey bemerket seg over store deler av verden. I 2004 og 2006 gjestet han Notodden Blues Festival med stor suksess.

Sammen med Waterboys var Jeff Healey Band booket som headliner til hovedscenen på Sam Eydes plass i Arendal torsdag 24. juli. En erstatter er foreløpig ikke klar.

— Vi har naturlig nok begynt å tenke litt på det, medgir festivalleder Aronsen i Canal Street.

Jeff Healey etterlater seg kone og to barn på 13 og 3 år.