SLUTT: Vidar Johnsen har vært med i Vamp siden 1999, men nå er samarbeidet over. Foto: Scanpix

Onsdag morgen kom Haugesunds avis med meldingen om at vokalisten i Vamp, Vidar Johnsen er ute av det musikalske samarbeidet.

Det er Vamp-sjef Øyvind Staveland som verifiserer dette ovenfor lokalavisen i Haugesund.

Fortvilelse, ikke oppsigelse

Staveland mener det er uaktuelt å fortsette samspillet med Johnsen og hevder at sangeren selv sa opp i en e-post.

Johnsen selv bekrefter at han sendte mailen i slutten av oktober.

— Men det var mer i fortvilelse over ikke å få snakke med folk i Vamp skikkelig. Jeg regnet med at de forsto det og at det ikke var en ordentlig oppsigelse, sier vokalisten.

Spilt Vamp alene

Dermed ble Vidar Johnsen skuffet da han fikk telefonen fra journalisten i Haugesunds avis.

— Det er kjipt å høre det fra deg, uttalte Johnsen som har vært med i Vamp siden 1999. Øyvind Staveland så ingen grunn til å snakke mer med Johnsen angående hans framtid i bandet.

I tillegg er Staveland misfornøyd med Johnsens solofremføringer av Vamp-sanger.

— Han har reist rundt med Vamp-låter og spilt på steder hvor vi har turnert. Alle kan få spille Vamp-musikk, men ikke om han skulle hatt noen rolle hos oss. Folk må ikke bli leie Vamp, konstaterer sjefen til Haugesunds avis.

Sørgelig slutt

Vokalisten innrømmer at han spilt Vamp offentlig, men kun fire låter som han selv har skrevet.

— Dessuten hadde jeg ikke jobb før jul, så jeg måtte jo spille musikk, sier Johnsen som erklærer at han aldri har følt seg som et fullverdig medlem av Haugesundsgruppa.

Det er Johnsen som så vakkert framfører både «Tir n'a noir» og «Månemannen» og syns det er trasig at samarbeidet ender slik.

— Det er veldig synd at dette går gjennom pressen og at ikke vi kunne sittet rundt et bord og snakket som voksne folk, ytrer vokalisten som gjerne vil skvære opp med bandet, uavhengig av hans framtid i Vamp.

Vamp er for tiden i gang med å lage ny plate til 2008, men har ikke noe klart ennå angående ny vokalist, skriver Haugesunds avis.

I januar ble Vamp årets Spellemann og har hatt stor suksess med Kringkastingsorkesteret i 2006.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix