Gullstikka er spillbransjens årlige prisutdeling. Torsdag kveld ble mange vinnere kåret på Sentrum scene i Oslo.

Det ble en fin kveld for Nintendo-folket.

LES OGSÅ: Millionstøtte til dataspill

LES OGSÅ: Conans verden er norsk

Klassiker

«The legend of Zelda: Twilight princess» stakk av med hele fem priser:

Årets eventyr, årets konsollspill, årets mest underholdende spill, folkets pris og hovedpersonen Link ble attpåtil årets spillfigur.

Denne utgaven i Zelda-serien ser ut til å bli en klassiker, men andre spill gjorde seg også fortjent til å bli satt pris på.

Tre til Guitar Hero

«Guitar hero», der du nesten spiller ekte gitar på Playstation 2, vant i kategoriene åpen klasse, årets mest nyskapende spill og beste spillmusikk (yeah!).

Mange kommende gitarhelter og folk med før knuste, nå gjenopplivede, drømmer vil glede seg over akkurat det. Rock on!

Årets pc-spill ble «Elder Scrolls IV: Oblivion», og siden dette er et av tidenes beste rollespill, er det neppe en stor overraskelse at spillet også var årets tittel for pc.

Motorsag og strategi

Årets barnespill ble «Viva piñata», et oppfinnsomt strategispill for de nest yngste. Selveste «Buzz Junior Jungle Party» ble slått, også det vilt morsomt.

Årets sportsspill ble oppfinnsomme «Wii sports», som til fulle utnytter de nye kontrollene fra Nintendo.

Årets actionspill ble råskinnet «Gears of war», som også fikk en publikumspris for beste spilløyeblikk. Ingenting gledet visst folk mer i fjor enn å fyre opp motorsaga i dette spillet. Veteraner vil mimre over motorsaga i «Doom» og kanskje felle en liten gledeståre over at det ikke står så elendig til med den oppvoksende slekts dårlige smak.

Rørleggeren spreller

For folk som foretrekker håndholdte spill, er det antakelig ikke så rart at den italienske rørleggeren ennå spreller. «New super Mario bros» ble nemlig både årets håndholdte spill og årets plattformspill.

«Test drive unlimited» ble årets racingspill, årets strategispill deilige «Company of heroes» og årets onlinespill det forrykende «Battlefield 2142».

Mye utenlandsk, til tross for at spillbransjen i Norge neppe noen gang har hatt dyktigere aktører. Da var det en trøst at Funcoms eventyrspill «Drømmefall» tok prisen for beste norskspråklige tittel.

Femte Gullstikka

Dette var femte gang at Gullstikka ble utdelt, og arrangementet har vokst i størrelse og prestisje for hvert år.

Men det er kanskje et tegn på at bransjen begynner å bli voksen at kulturministeren kommer til utdelingen og at NRK sender den live på nettet og i opptak på NRK2?

Gullstikka vises på NRK2 midnatt fredag 2.mars.