Den nye filmen om Batman, «The dark night», spilte inn 66.4 millioner dollar, rundt 338 millioner norske kroner den første visningsdagen i USA. Dette er rekordsalg for en førstevisning i følge distributøren Warner Bros, skriver nyhetsbyrået Reuters. Forrige rekordsalg for førstevisning av en premierefilm er forbeholdt nok en tegneseriefigur i trikot. «Spider-Man 3» solgte for 59.8 millioner dollar første visningsdag da den hadde premiere i fjor, nærmere 305 millioner norske kroner.

Ny rekord

Filmen om Batman kommer sannsynligvis til å slå rekorden for størst inntjening for en film første visningshelg som er på 151,1 millioner dollar, 770 millioner norske kroner. Det er Spider-man som også innehar denne rekorden forteller Dan Fellman, leder for distribusjon i Warner Bros.

«The dark night» kostet rundt 180 millioner dollar å produsere, nærmere 918 millioner norske kroner.

Fantastisk av Heath Ledger

Fellman ga en del av suksessen til regissøren Christopher Nolan og til fantastiske skuespillerprestasjoner av den tidligere australske skuespilleren Heath Ledger. Ledger spiller Batmans argeste fiende The Joker og allerede har dokker av karakteren blitt utsolgt verden over grunnet dens popularitet. Heath Ledger døde i januar som en følge av en ulykke der han fikk feil dose medisiner.

De fem tidligere Batman-filmene som har blitt utgitt av Warner Bros har hatt et gjennomsnittlig åpningssalg på 47 millioner dollar, 239 millioner norske kroner.

«The dark night» har premiere i Norge 25. juli.

Foto: Reuters/Scanpix
Foto: Reuters/Scanpix
Foto: EPA/Scanpix
Foto: AP/Scanpix