Konserten på Koengen er i gang og Metallica-feberen har for lengst inntatt Bergen.

-Publikum er sultne på Metallica, melder BTs reporter på stedet. Diverse utgaver av regnponchoer og improviserte hatter florerer i menneskemengden. De fleste tar været på strak arm.

-Vi bryr oss ikke om det regner, så lenge Metallica står på scenen, gliser fire trøndere kledd i blå plast.

Lang kø

Køen utenfor konsertområdet begynte allerede mandag og i 14.00-tiden onsdag var køen passert flere hundre. Det til tross for at det plasket ned med regn og enkelte hadde stått i kø i to dager. Klokken 17 åpnet dørene inn til området og siden da har en jevn strøm av konsertgjengere inntatt Koengen.

Se BTs billedserie her:

16-åringer fremst i køen

– Jeg har aldri vært så spent i hele mitt liv! Det er helt sykt!

– Vi skal løpe inn og holde i gitteret, det er målet!

16-åringene Anders Nordeide og Asbjørn R. Stigedal var med i tetgruppen, en gjeng fra Førde som har holdt plassen fremst i køen siden mandag.

De har nummer 4 og 5 i køen av 20.000 som fra klokken 18.00 og utover opplever en av sommerens store konsertopplevelser når Metallica starter turneen sin i Bergen. Konserten er den eneste Skandinavia denne sommeren.

Organiserte køen

De 60 første i køen har fått tildelt et eget område til teltene sine, mens resten av køen har tatt oppstilling langs Bergenhus festning.

Tor Martin Olsen (26) fra Trondheim hadde tatt ansvaret for å organisere og nummerere teten i køen. I baklommen har han en blokk med navn og nummer på alle de som har sittet og sovet lengst i køen.

– Stemningen er upåklagelig. Det begynner å bli flere og flere folk nå og vanskelig å holde orden på køen, men nå er det ikke lenge igjen, sier han.

Poncho — det nye Metallica-antrekket

I blå poncho ser han ikke ut som den typiske Metallica-fan, men bedyrer at svartfargen kommer frem.

— Når det begynner skal Metallica-fargen frem, sier Olsen.

De åtte første i guttegjengen fra Førde bestemte hvem som skulle få de første plassene i køene ved hjelp av stein-saks-papir.

– Men vi sov når de bestemte hvem som skulle komme først, sier Stigedal uten å virke veldig bekymret for ikke å få gode plasser foran scenen.

To dagers camping er nå over, hovedteltet er pakket vekk og grillen tent for siste gang.

- Kanonstemning

– Det har vært vått og kaldt og dårlig med klær, sier Nordeide.

– Men kanonstemning, skyter Stigedal inn.

– Jak, vi har vært åtte stykker, en grill og CD-spiller. Vi har grillet det meste, blant annet sokkene våre – for å holde varmen, sier Nordeide.

De to er antrukket en gjennomsiktig regn-poncho – et kostyme som for øvrig var populært i folkemassene utenfor konsertarenaen.

– Den har vært grei å ha, men ponchoen den skal av til konserten, sier Nordeide.

Svartebørs helt på tampen

Dørene åpnet klokken 18.00. Etter at de amerikanske bandene The Sword og Down har varmet opp våte Metallica-fans ventes Metallica på scenen mellom klokken 21.30 og 22.00. Da bt.no var utenfor Koengen klokken 14.00 var køen allerede godt over 200 personer. Og innover langs Bryggen og i bergensgaten krydde det av svarte Metallica-T-skjorter. Flere steder var det også åpenlys svartebørshandel og flere var på utkikk for å kjøpe og selge billetter.