Coldplays etterlengtede album «Viva La Vida» gikk rett til topps, også på den norske albumlisten denne uken. Farojournalen melder at plateselskapet EMI har sendt ut 30.000 plater til butikk siden albumet ble sluppet torsdag i neste uke. Det er fjerde gangen Coldplay topper VG-lista, og ifølge EMI har bandet totalt solgt rundt 200.000 plater her til lands. Bandets planlagte konsert i Oslo spektrum ble utsolgt på en time, og albumsalget tyder ikke på at platekjøperne har latt seg påvirke av middels fornøyde anmeldere.

Mektig

Vegard Enlid i Adresseavisa skriver i sin anmeldelse at «Viva La Vida» oser av «dette skal gjøre oss til verdens største band»-tankegang fra start til mål. "Det gjør at den vokser litt i munnen som en mektig dessert. Men at det er en lekker sak er det ingen som helst tvil om", mener han, og triller terningkast fire. Asbjørn Slettemark er ikke like positiv. I sin anmeldelse i Bergens Tidende hevder han at det nye albumet er preget av «minimalt med innhold bak oppblåst, øregangvennlige arrangementer av fløyel». Han mener at det til tider fungerer som vakker stadionmusikk, «men altfor ofte blir Martins hjelpeløse lyrikklisjeer (Just because I'm hurting, doesn't mean I'm hurt) bare tomme fraser over evige gitar — og pianoklanger fra dyre maskiner».

Trygt

Heller ikke Dagbladets anmelder er imponert. Torgrim Øyre oppsummerer albumet slik: «Det føles nesten som å kjøre moped med støttehjul langs en rett landevei. Sjansene for å gå på trynet er små, overraskelsene minimale og man kommer seg garantert helskinnet i mål». Dagsavisen er blant kritikerkorpsets mest positive. Anmelder Bernt Erik Pedersen smeller til med en sekser, og mener at «Coldplay gjør dette større og bedre enn konkurrentene, rett og slett. Så enkelt og så vanskelig er det».