ARENDAL: At en festival i Kristiansand nylig har avgått ved døden er ikke et tema Toffen Gunnufsen ønsker å berøre. Quartfestivalens far ser seg konsekvent ikke tilbake.

— Nei, nå konsentrerer vi oss om å lage en god festival på Hove neste år, forklarer han.

Han er allerede i gang med å snuse på gode artister og opplegg for festivalen. Og noen endringer blir det, blant annet vil metalband utelukkende bli booket til amfiscenen.

— Metal passer bedre der, er Toffens mening.

Datoene klare

  • Datoen for neste års Hove er fastsatt, og onsdag 30. juni braker det løs for fjerde gang, sier Toffen til fvn.no.

Kalaset skal avsluttes lørdag 3. juli. Festivalen går dermed av stabelen en uke senere enn i fjor, slik Melvin Benn signaliserte overfor fvn.no i august.

Selv om Festival Republic nå har hånd om det meste av planlegging, er Toffen fortsatt bookingansvarlig, og gleder seg over å kunne konsentrere seg om å finne nye musikkopplevelser til festivalpublikum.

- Bedre tid

— Det er veldig morsomt å skulle begynne å booke igjen. En skulle jo nesten tro at en blir lei av det etter så mange år, men det gjør en altså ikke. Det kommer nye band og nye situasjoner hele tiden, sier Toffen i et lengre intervju på hovefestivalen.no.

Får Toffen det som han vil, ønsker han å øke andelen norske band med 50 prosent fra i fjor.

— Det føles også bra at vi har bedre tid i år enn i fjor. Nå har vi tid på oss til å gjøre bookingprossessen grundigere enn i fjor. Vi har faktisk tid til å høre på musikk, og ta noen telefoner for å sjekke hva andre synes også.

Toffen får spørsmål om hva han hører på av musikk om dagen.

— Akkurat nå synes jeg Antlers er kult, og The XX. Frua mi hører mye på La Roux, Passion Pit, Little Boots og den siste Dizzie Rascal-låta.

Gir Spotify-tips

  • Jeg har også gjenoppdaget en del bra 70-talls-fenomener via Spotify, som for eksempel John Martyn, forteller Toffen, og kommer med et hett tips til lydfreaker:

— Du tar firewire ut fra laptop, inn i en interface/mikser, ut digitalt via RCA og digitalt inn på CD-spilleren. Da omgår man lydkortet på PCen. Man lurer systemet, hehe. Resultatet er egentlig ganske fet lyd. Du burde prøve det!