HOVE: – Å, dette er deilig! Utbryter Honningbarna-vokalist Edvard Haraldsen Valberg under den stekende solen, mellom fargerike telt og tusenvis av musikklare publikummere på Hove. Det er festivaltid.

Rundt klokken åtte i kveld kan nemlig sørlandspunkerne dundre løs med sine bløde konsonanter på Campingscenen, dagen før startskuddet for selve Hovefestivalen. Sammen med band som Thelma & Clyde, Vinne Who, Munn til munn metoden, Kakkmaddafakka, André og rockebandet Ændal står tenåringene fra Vågsbygd nemlig for vorspielet før festivalportene åpner for alvor i morgen.

Oppmerksomhet på campen

Men før den tid blir det tid til å slappe av i seksmannsteltet som Honningbarna har satt opp på campingområdet.

– De i naboteltet vårt hadde hørt om bandet vårt, og syntes det var sykt at vi bodde ved siden av dem, sier trommis Anders Eikås og ler.

– Ja, det er jo fremdeles merkelig, det at folk hører på det vi lager, sier Valberg.

Men det er ikke bare på Hovefestivalen sørlandspunkerne får oppmerksomhet om dagen. I vår ble Honningbarnas låt, «Borgerskapets utakknemlige sønner», spilt daglig på P3 i én uke – etter å ha innkassert seieren som Ukas Urørt. Snart kommer de med sin blodferske ep.

Starter festivaleventyret

Ting har skjedd raskt for sørlandspønkerne med det søte bandnavnet. Og sammen med Thelma & Clyde starter de altså festivaleventyret som starter for fullt tirsdag.

– Nå er alle gira på uka som kommer, og da blir det fint å sette i gang festivalvorspielet allerede i kveld, sier Valberg.

Dette er ikke den første festivalen for bandet. De har allerede spilt under Norwegian Wood, og senere i sommer skal de også hamre løs på scenen under Øyafestivalen. Honningbarna består av Edvard Haraldsen Valberg (17) på cello og vokal, Christoffer Trædal (18) og Fredrik Justnes (17) på gitar, Mathias Johansson (18) på orgel, Lars Anfrido Emmelthun (18) på bass og Anders Eikås (18) på trommer. De er elever ved musikklinja på Vågsbygd videregående skole, og har bare spilt sammen siden i fjor høst.