KRISTIANSAND: — Dette her er fantastisk gøy og flott og fint, sier Mona Harbak på telefon til fvn.no.

Hennes ide om å lage klær spesielt for funksjonshemmede personer har tatt henne helt til finalen i «Skaperen».

Mona Harbak konkurrerte med fire andre gründere i den første semifinalen onsdag kveld. Alle deltagerne holdt en apell, og det var opp til seerne å avgjøre hvem som skulle gå videre.

— Jeg var dødsnervøs før jeg skulle på og holde apellen. Jeg tenkte mye på hva jeg skulle si, og at det måtte være bra, sier Mona.

Dommerne ville ha henne videre

Før avstemningen ble annonsert sa alle de tre dommerne at de ønsket å se kristiansandsjenta i finalen.

— Jeg fikk ikke med meg dommernes kommentarer, men jeg vet at de har tro på ideen min. Det er godt å vite fra de som virkelig kan business, sier Mona.

Seerne var enige med dommerne, og det ble klart at Mona er en av seks finalister i «Skaperen».

- Mange kjenner seg igjen i problemet

- Hvorfor tror du seerne stemte deg videre?

— Jeg tror mange kjenner seg igjen i problemet med å finne klær til funkjsonshemmede. De har enten erfart det selv, eller kjenner noen som har det. Jeg tror folk forstår hvor viktig det er å kunne velge hvordan man vil kle seg, sier Harbak.

Hun påpeker at det knapt finnes marked for klær til funksjonshemmede fra før, og at hun er opptatt av at klærne hennes skal se bra ut og være trendy.

Jobber med ny kolleksjon

Mona Harbak har selv en far som er lam fra skuldrene og ned, og det var han som inspirerte henne til å utvikle kleskolleksjonen.

Nå er den unge gründeren innstilt på å stå på videre frem mot finalen 11. mars.

— Jeg skal jobbe spesielt mye med en ny kolleksjon. I tillegg skal jeg sørge for at salgskanalene er etablert, og oppdatere internettsiden hvor folk kan kjøpe produktene, forteller hun.