Filmen som nå er på gang, baseres på boken «Heavier than heaven». Den kom ut i 2001. Totalt har det blitt laget tre filmer om Kurt Cobain siden han tok tok sitt eget liv i 1994. Kjepper i hjulene

Kjennetegnet for tidligere filmer om Cobain, som Nick Broomfields «Kurt & Courtney» og Gus Van Sants «Last days», var at Courtney Love ikke ville de skulle bli laget. Hun nektet blant annet å la produsentene bruke Nirvana-låter i soundtracket, og snakket nedsettende om filmene.

I den kommende filmen spiller derimot Courtney på lag. Nå er hun selv involvert i produksjonen, skriver det danske nettstedet Gaffa.dk.

To kandidater

Courtney har uttalt at det er valgt en kvinnelig skuespiller til å spille henne. Men nå gjenstår det å velge hvem som skal spille den legendariske musikeren. Hun antyder at det står mellom to aktuelle kandidater.

Websiden drownedinsound.com forteller at det er den skotske Ewan McGregor som sannsynligvis vil ende opp med rollen som Kurt.

Legendarisk

Cobain giftet seg i 1992 med Courtney Love, og de fikk datteren Frances Bean senere samme år.

Han blir for mange regnet som en av de fremste talsmennene for den såkalte «Generation X», og en av 90-tallets viktigste musikkpersonlighet.

Kurt dannet Nirvana i 1987 sammen med Krist Novoselic og Chad Channing. Channing ble senere erstattet av trommisen Dave Grohl. Bandet gav ut to plater før de fikk sitt store gjennombrudd senhøsten 1991 med albumet Nevermind.

Foto: Scanpix/AP
Foto: Sacnpix/AP