Los Angeles: — Hun var en nær venn som betød mye for Playboy-familien og for meg personlig, heter det i en kunngjøring fra Hefner.

— Mine tanker og bønner går nå til hennes venner og kjære i denne vanskelige tiden, la Playboy-kongen til.

Et sjokk

Den platinablonde amerikanske modellen ble funnet bevisstløs på et hotellrom i Florida torsdag, og ble i all hast kjørt til nærmeste sykehus der hun kort tid etter ble erklært død.

Ifølge en talsmann for Seminole Hard Rock Hotel and Casino der Smith ble funnet, forsøkte ambulansepersonell uten hell å gjenopplive modellen.

— Jeg kan bekrefte at hun er død. Dette kom som et like stort sjokk på meg, som det gjorde på dere, sa Smiths advokat, Ronald Rale, til journalistene.

— Jeg vet ikke mer enn dette. Ektemannen Howard K. Stern er målløs og i sorg, sa Rale.

Servitrise

Anna Nicole Smith ble født i Texas og het opprinnelig Vickie Lynn Hogan. Som ung jente livnærte hun seg som servitrise, og bare 17 år gammel giftet hun seg med den 16 år gamle kokken Billy Wayne Smith.

I 1986 fikk paret sønnen Daniel, men året etter ble de skilt. Smith bosatte seg i Houston der hun begynte som stripper.

Playboy

I 1992 ble hun oppdaget av Hefner som plasserte henne på førstesiden av Playboy, og året etter ble hun kåret til Playmate of the Year av bladets lesere.

Smith fortsatte å opptre på strippeklubber, og i 1994 ble hun nok en gang oppdaget, denne gangen av den 89 år gamle oljemilliardæren J. Howard Marshall som straks tilbød ekteskap. Da den 26 år gamle modellen takket ja, var skandalen et faktum.

Marshall døde 14 måneder senere, noe som ble starten på en langt rettsoppgjør om arven som ennå ikke er over.

Fjernsynsshow

Anna Nicole Smith hadde de neste årene flere mindre film- og fjernsynsroller, og fortsatte også som modell.

I 2002 fikk hun sitt eget realityprogram på kabelnettverket E!, og The Anna Nicole Show oppnådde stor popularitet.

Smith hadde opp gjennom årene forhold til flere menn, og da hun i september 2006 fødte en datter på Bahamas endte det med en krangel om farskapet.

Advokaten Howard K. Stern står oppført som far, men fotografen Larry Birkhead bestrider dette og har gått rettens vei med krav om farskapstest.

Mistet sønnen

Smiths 20 år gamle sønn Daniel reiste til Bahamas for å besøke moren etter fødselen, men døde under besøket på sykehuset.

Dødsårsaken er ikke offentlig kjent, men ifølge patologen som Anna Nicole Smith selv hyret inn var det en uheldig blanding av metadon og antidepressiver som kostet ham livet.

Bare tre uker senere giftet Smith seg med Stern under en privat seremoni på en seilbåt, før de hoppet i vannet og vasset i land på nærmeste øy for å feire med champagne og Smiths livrett, Kentucky Fried Chicken.

Også dette ekteskapet skulle bli kortvarig, og Stern sitter nå alene tilbake, sammen med den fem måneder gamle datteren Dannielynn Hope Marshall Stern.