KRISTIANSAND: — Hvor mye kosta The Who, var det første Trond Giske sa i går da han møtte Quartfestivalens styreleder Magne Aasheim Knudsen og daglig leder Helge Josdal.

— Litt mer enn vi får av deg i knutepunktstøtte, repliserte Josdal kjapt. Dermed var tonen for et engasjert og humørfylt møte satt.

Dersom man skal ta fleipen på alvor, betyr den at Quart-ryktet The Who koster litt mer enn de 2,5 millioner kronene i årlig statsstøtte festivalen jakter på. For å få knutepunktstatus er Quartfestivalen nødt til å overbevise kulturdepartementet om at de kan levere en like god festival uten Toffen ved roret.

I går ville statsråden gjerne ha et hint om hvem som spiller på Quart, men med media til stede, ville ikke lederne antyde noe. Mens Hove hittil har sluppet ti småband, har Quart ennå til gode å offentliggjøre et eneste navn.

— Jeg vil ha Genesis med originalbesetningen. Eller Madonna, fantaserte kulturministeren.

Han la i går ikke skjul på at han er oppdatert rundt festivalkrigen Hove - Quart, etter at han i forrige uke avla førstnevnte et besøk. Da han i går besøkte Sørlandet ba han spesifikt om et møte med Quart.

Etterpå sa han til Fædrelandsvennen:

— Ja, jeg er overbevist. Quartfestivalen er kanskje proffere nå enn de noen gang har vært. Når gründeren forsvinner gir det seg selv at organisasjonen må bli mer bærekraftig, og det tror jeg de har klart, sa Giske. Han sa også at han tror Hove og Quart kan eksistere side ved side.

— En må kunne konstatere at Hovefestivalen har fått Kristiansand til å mobilisere for rockefestivaler på en helt annen måte enn tidligere. Eller hva Bjarne, sa Giske henvendt til varaordfører Bjarne Ugland.

— Tja. Nå har vi jo pøst millioner på millioner inn på Odderøya i flere år, svarte Ugland.

Quarts daglige leder Helge Josdal brukte ellers møtet til å fremheve følgende punkter:

Idrettsplassen bygges ut til «Norges flotteste utendørsanlegg», ikke bare med flott bakteppe, men også med vannklosett til 15.000 mennesker!

Et nytt hemmelig konsept er på gang, etter modell av Quarts arrangement på Kasematten i 1994. Quart vil være enda mer av en byfestival, med større vekt på klubbscener.

Dette med mer var altså nok til å overbevise kulturministeren.

— Jeg gleder meg til sommeren, sa Giske.