KRISTIANSAND: — Vi vil spille soul på en ny måte, og gi gode gamle soulklassikere ny drakt, sier Knut Marius Djupvik, en av tre vokalister i nyetablerte Soultrain. Tirsdag 28. desember spiller de sin første konsert på Caledonien.

SOUL TIL SØRLANDET. Bandet består av studenter og lærere (!) ved rytmisk linje på Institutt for musikk ved Universitetet i Agder.

— Det er jo en litt morsom bandsammensetning. Vi brenner for den samme musikken, og fikk lyst til å lage en spennende bandpakke sammen. Det er ikke så mange band i denne kategorien på Sørlandet, så nå gleder vi oss til å bidra med soulmusikk, sier Djupvik.

Han har tidligere spilt i bandet Captain Knut and the Cabin Crew, og sang blant annet med Vamp og mannskoret Gaasehud i sommer. Under Gaasehuds sommerkonsert på Strai, imponerte Djupvik blant annet med sin friske tolkning av Frank Sinatra. Tirsdag deler han scene med Sophia Kristina Mendoza (vokal), Steinar Revheim (vokal), Vidar Bøe (tangenter), Erik Gunvaldsen (gitar), Einar Wallen Mjåland (bass), Bruce Rasmussen (slagverk), Tore Bråthen (trompet) og Trygve Rypestøl (saksofon).

SATSER LIVE. Soultrain spiller utelukkende coverlåter, og satser først og fremst på å bli et liveband som serverer forrykende konserter. Knut Marius Djupvik ser frem til konsertstart tirsdag.

— Publikum kan forvente seg et lite fyrverkeri av en konsert. Det blir kjente, kjære låter fra 60- og 70-tallet, som folk har et forhold til, sier vokalisten.

På spillelista står blant annet Michael Jackson, Miles Davis, Joe Cocker, Herbie Hancock, Marvin Gaye, John Mayer og Aretha Franklin.