KRISTIANSAND: – Vi er veldig fornøyd med å ha fått Rasmus Seebach på plass siden han er i skuddet for tiden og det er mange som vil booke han, sier Leif Fosselie, daglig leder i Palmesus.

Solgt 150.000

Dansken gjør det for tiden stort her til lands med låten «Natteravn». Den er fra hans selvtitulerte debutalbum som kom i 2009, men har først i vår fått feste her til lands. Ifølge Fosselie er Seebach i dag Danmark største artist og har solgt til femdobbel platina i hjemlandet, hvilket vil si 150.000 eksemplarer.

– I Danmark er han mer kjent for andre låter enn «Natteravn» og det vil si at han har mange andre bra låter og by på også. Å få han hit er et fint scoop, fortsetter Fosselie.

To konserter

Seebach har siden 1990-tallet skrevet og produsert låter for både danske og utenlandske artister sammen med sin bror Nicolai. Det var først for to år siden han ga ut debutalbumet og satset på en egen solokarriere. Dansken som er født i 1980 er sønn av den nå avdøde sangeren Tommy Seebach som har deltatt i Eurovision Song Contest flere ganger.

Rasmus Seebach skal ha to konserter under festivalen. Torsdag spiller han på Kick sitt klubbprogram og lørdag på Bystranda.

Se videoen til «Natteravn» her.

Skaper liv

Erik og Kriss er også klare for festivalen. Rapduoen ga i januar ut fjerdealbumet «Back to business» og singelen «Ølbriller» har allerede ligget 18 uker på VG – lista.

– Vi trengte en norsk artist til som evnet å skape liv. Erik og Kriss er folkekjære samtidig som de lager liv på scenen og har masse hits. Sånn sett passer de veldig godt inn i festivalen, sier Fosselie.

Erik stakk for øvrig av med seieren i TV-Norge programmet «4-stjernes middag» i går kveld.

Erik Faber skal også spille på Bystranda og går på scenen før Rasmus Seebach lørdag kveld. Kristiansanderen er i gang med en satsing i Tyskland og vil by på både nye låter og gamle hits.

Komplett program

– Nå har vi jo svenskenes pop-prinsesse Veronica Maggio og danskenes pop-prins Rasmus Seebach så da måtte vi også ha Kristiansands egen pop-prins Erik Faber, fastslår Leif Fosselie og humrer.

Sommerens Palmesus-program er nå på det nærmeste komplett.

Årets festival arrangeres 15. og 16. juli på Bystranda i Kristiansand. Dit kommer blant andre Kelis, The Dandy Warhols, Veronica Maggio, Fedde Le Grand, Lars Vaular og Salvador Sanchez.