KRISTIANSAND: Judit Premak tar over som administrativt ansvarlig i kompetansesenteret for rytmisk musikk, Sørf. I august erstatter hun Solveig Knudsen, som har vært i stillingen siden 2006. Premak er utdannet bedriftsøkonom og har variert bakgrunn fra musikkbransjen, både som utøver og i kulissene.

Solid fundament

– For meg er kultur utrolig viktig, og på mange måter limet i samfunnet. Men for å komme noen vei må man ha et solid fundament. Sørf har klart å etablere et slikt fundament. De har virkelig noe å bygge videre på, sier Premak til Fædrelandsvennen.

I tillegg til administrativ erfaring fra Sørlandet kunnskapspark, Norsk Rockforbund, Quartfestivalen og Kristiansand Scene, var hun vokalist i bandet Panzer på begynnelsen av 2000-tallet.

– Jeg er veldig engasjert i musikk og har vært det siden jeg var 16. Kultur forener veldig mange og det er viktig for hele samfunnet at det skjer ting som knytter folk sammen, sier hun.

Premak tar jobben i Sørf på et tidspunkt hvor det skjer mye i musikklivet på Sørlandet. Hun ser imidlertid mange utfordringer fremover.

– Det skjer veldig mye for tiden, men det er også mye som må gjøres for å ta neste steg, slår hun fast.

Enstemmig

Daglig leder i Sørf, Kjetil Nordhus, sier at Premak var et enstemmig valg, på tross av mange kvalifiserte søkere fra hele landet.

– Vi var avhengig av å finne en ryddig person som klarer å holde styr på alt det administrative i organisasjonen. Nå får vi en som har mye erfaring fra musikkbransjen, både lokalt, regionalt og nasjonalt. I tillegg har hun ti års erfaring med å jobbe med regnskap, og er utdannet bedriftsøkonom. Vi hadde ikke trodd vi kunne finne en med alle de kvalifikasjonene, sier Nordhus.

Han mener Sørf er inne på rett spor, og ønsker å fortsette utviklingen med Premak på laget.

– Vi begynner å få en musikkbransje på Sørlandet, det er mye mer positivt å se landsdelen under ett enn det var tidligere. Vi skal ikke ta all æren for det, men vi har vært med på å bygge det opp, sier han, og definerer organisasjonen som et bindeledd mellom alle i hele musikkbransjen – uansett nivå eller sjanger.

Hektisk

Solveig Knudsen har vært i Sørf siden starten og lover etterfølger Premak en hektisk og givende jobb.

– Det er enormt mye å få oversikt over og holde styr på. Vi har egentlig ventet i flere år på at hverdagen skal komme, men den kommer aldri. Organisasjonen ekspanderer og endrer seg hele tiden. Men det er også det som gjør det så spennende og gøy, sier Knudsen, som nå søker nye utfordringer.

– Jeg ønsker å fortsette i musikkbransjen, men kanskje litt mer på prosjektbasis. Og så føler jeg behov for litt tid og rom til å sette meg ned og finne ut hva jeg har lyst til. Denne jobben har slukt meg ganske kraftig de siste årene, konstaterer hun.