ARENDAL : Festival-eieren ønsker en permanent amfiscene på Tromøya, og lanserte ideen for politikerne i bystyret torsdag formiddag.

Det melder NRK Sørlandet.

Spleiselag

Til nå har festivalen fraktet scenen fra England i forbindelse med sommerfestivalen, og en permanent scene på Tromøya vil koste mellom 1,5 og 2 millioner kroner, ifølge Benn. Håpet er å få til et spleiselag mellom ham selv og myndighetene for å få finansieringen på plass.

Benn vil selv betale rundt en tredel av kostnadene, og vil bidra med maksimalt 666 000 kroner, fortalte han til politikerne.

Men han satser hovedsakelig på pengestøtte fra regionale og statlige myndigheter.

— Min forståelse har vært at det er fylke og stat som har penger å bidra med her, og at kommunen ikke har mulighet. Men har kommunen også mulighet, ville det være veldig fint, sier Benn til Agderposten.

Applaus

Briten reddet Hovefestivalen fra konkurs for nesten fire år siden, og vil betale for å gjøre Amfiscenen på Hove til en permanent utendørsscene, med en lokal design og et lokalt særpreg, skriver avisen.

Planene ble godt mottatt av politikerne i bystyret, som responderte med applaus.

Melvin Benn vil nå møte representanter fra administrasjonen i Arendal, stat og fylke i løpet av dagen for å diskutere saken videre.

Ifølge Benn er også arrangørene av Canal Street interesserte i å bruke en ny scene. Håpet til Benn er at scenen kan stå ferdig til bruk til en julekonsert i desember 2013.