KRISTIANSAND : — Jeg merker forskjellen. Vi har tatt et steg videre, og folk har fått øynene opp for oss, sier Bent Ivar "Depui" Tversland.

— Jeg tror litt av grunnen er at vi er blitt såpass bra live. Det er viktig i disse tider. Plateinnspilling blir en lettere utgave av det vi driver med på scenen, fortsetter han.

I fengsel

I helga spilte han både for de innsatte i Stavanger fengsel, og på Sørveiv i Kristiansand. Han er tilfreds med konserten på bransjetreffet, selv om strømmen gikk flere ganger underveis.

— Jeg var veldig spent, og på tross av strømproblemer er jeg godt fornøyd. Folk danset og kom med masse gode tilbakemeldinger, sier låtskriveren, men er foreløpig usikker på om bransjetreffet vil være en døråpner for Depui.

— Det var en del bookingagenter til stede, men om vi får flere jobber på grunn av den konserten vet jeg ikke ennå, sier han.

På den nyeste utgivelsen, singelen "Queen of Mercy", har Tversland fått med seg vokaltalentet Katrin Frøder og dessuten Paulin Skoglund Voss fra Kristiansand på cello. Låten fikk fredag terningkast fire i Fædrelandsvennen. Depui har samlet firere og femmere også for debutplata "Manhood", som kom tidligere i år.

Oslo

Tversland håper nå å få ut ytterligere to album i løpet av det neste året. Låtene ligger allerede klare og venter på å spilles inn.

— Jobben fortsetter med å bygge et image, og finne en bra måte å definere oss selv på, sier Tversland.

Kristiansanderen har valgt å flytte til Oslo for å drive med musikk. I sommer startet han også plateselskapet Ghost Town Artist i hovedstaden.

— Det er mer fornuftig for meg å bo i Oslo. Jeg tenker både på kvalitet og kvantitet, og jeg må ha nok å holde på med. Og det skjer utvilsomt mer i Oslo, sier han.

Tverslands ambisjoner er å leve av musikk samtidig som han kan bygge nettverk til egne og andres prosjekter. Musikkprofilen han satser på er rock, pop, metall og americana.

— Ghost Town Artist er ett nisjeselskap som skal tørke støv av norske artister, og være med på å løfte dem fra grasrota, sier han.