— Jeg vet jeg ikke fungerer hvis jeg begynner å tenke på press. Jeg gleder meg veldig, og så gleder jeg meg til det er over, sier Maria Arredondo til Fædrelandsvennen i forkant av delfinalen.

Liker ikke konkurranser

Arrendondo skal fremføre den Rolf Løvland-komponerte låta ”The Touch”. Vennesla-jenta med gullstrupen holder fullt fokus på å ikke la seg stresse, og sier hun i utgangspunktet ikke liker konkurranser.

— Jeg vil ikke hive meg ut i det med kniving og spisse albuer. Jeg vil bare lage musikk, konkurranse fungerer veldig dårlig. Jeg må bare finne min måte å prestere på, sier Arredondo

Venke Knutson stiller på scenen i Bodø med paljetter og fjær i skjørtet, og gjør et bokstavelig talt glitrende comeback til rampelyset etter et års mammapermisjon. Men alt oppstyret tar den blide Birkelandsjenta med stoisk ro.

Vil bli ”GP-Venke”

— Jeg eier ikke konkurranseinstinkt! Så jeg fokuserer på å delta og å fremføre sangen på aller beste vis. For meg er det stort nok i seg selv å stå på scenen i Bodø lørdag, og det flotte med å delta i Grand Prix er at man med helt hjerte også kan heie de andre. Det blir en kjempeopplevelse, sier Knutson.

Hun har likevel et ønske om å kunne bli tiltalt som ”GP-Venke” etter deltakelsen.

— Ja, jeg må jo få meg en GP-tittel. Ha ha! Akkurat som ”Idol-Tone” og ”Skal vi danse-Finn”. Målet er å heretter bli tiltalt som ”GP-Venke”.

Knutson har ikke hørt de andre låtene, og vokter seg derfor vel for å rangere seg selv i forhold til dem. Men at bidraget hun selv stiller med, ”Jealous cause I love you” er en fin låt, er hun ikke redd for å innrømme.

— Jeg mener jo den er god nok til å gå videre, og at hvis folk hører etter vil de skjønne at dette er en veldig veldig bra låt, sier hun.