Foto: JAN-ERIK MÆLAND

KRISTIANSAND: — Det er en enkel tekst med et tydelig budskap: Det er mange gatebarn i Manila, og de trenger hjelp, konstaterer Rebekka B.Forrige uke lanserte hun musikkvideoen «House of the Heroes», som er til inntekt for et barnehjem i Manila med samme navn.

Fornøyd

Fædrelandsvennen skrev tidligere i år om det Kristiandsand-baserte plateselskapet G’bless som dro til Manila for å støtte barnehjemmet, som tilhører et vennepar av Rebekka B og G’bless–grunder Jan Erik Mæland. Når sluttresultatet nå er i boks, er det en svært tilfreds artist som sitter igjen.

— Jeg er veldig fornøyd. - Jeg har ikke så mye penger å bidra med til disse barna, så jeg får stille opp med det jeg kan tilby. Så håper jeg selvsagt at det skal hjelpe min egen karriere også, sier hun.

Sterke opplevelser

Låten er skrevet av Rebekka B og Erik Sørbø, og produsert av Harry West, som tildigere blant annet har produsert for Lars Vaular. Sangen ble laget allerede før Rebekka B hadde besøkt Manila, og hun forteller at opplevelsenene i den filippinske hovedstaden var enda sterkere enn forventet.

— Jeg visste at det var ille, men ikke så ille, sier hun.

— Hva gjorde mest inntrykk?

— Søppelberget Smokey Mountain, og barna som rett og slett lever av å plukke søppel der. De bor der og de jobber der, i håp om å finne en lommebok eller noe de kan tjene penger på. Samtidig viste de en stor glede og en sterkt samhold. De virket lykkelige, på et vis. Det var rart å se, sier hun.

Konsert i slummen

I tillegg til å lage musikkvideo arrangerte G’bless Records konsert med Rebekka B og rapperen Son of Light (André Martin Hadland) i slumstrøket. Og skal vi tro Rebekka, var det svært populært blant barna.

— De ga en helt utrolig respons. Jeg har aldri opplevd maken. Det var nesten så man følte seg litt utenomjordisk. Og først og fremst digget de Son of Light. Det var han som stjal showet, sier soulartisten om mandalsrapperen som også rapper på låten «House of the Heroes».

Vil utvide

Rebekka håper at House of the Heroes kan få mer oppmerksomhet som følge av videoen.

— Det er altfor få som kjenner til det de driver med der nede. Forhåpentligvis vil noen flere få øynene opp for dem etter denne videoen. Vi vil jo også at de etter hvert skal få mulighet til å utvide organisasjonen, sier hun.

Rapstjernen Tommy Tee var også med på prosjektet med House of the Heroes. Han har dessuten bidratt på Rebekka Bs første album som er ventet til høsten.