FESTIVAL

Yolanda Martinez er apacheindianer og kjent både som trommemaker og aktivist for indianernes rettigheter. Hun har flere ganger blitt kåret til beste kvinnelige artist under NAMA Awards (Native American Music Awards journ.anm.) i hjemlandet USA. I likhet med rapperen Capital X har hun deltatt på Protestfestivalen tidligere. Sistnevnte er aktuell med ny plate. Han har kjent som en sterk motstander av dødsstraff og har sittet 13 år i fengsel. Festivalen opplyser i en pressemelding at han vil snakke og rappe til ungdommen under festivalen.

Den svenske artisten Stefan Sundström kombinerer rolig rock med innholdsrike poetiske og politiske tekster med tette referanser til den svenske kulturarven. Viktige inspirasjonskilder for artisten er Evert Taube, Dan Andersson, Bellman, Alice Tegnér, Astrid Lindgren og Ulf Dageby.

Sundström slipper nytt album 1. september.

Protestfestivalen arrangeres i år fra 10. til 19. september.

TILBAKE: Artist og aktivist Yolanda Martinez kommer tilbake til Protestfestivalen i høst. Hun deltok også på festivalen i 2005 og underholdt da med stemmemusikk på Torvet.Foto: Torstein Øen Foto: Torstein Øen