PÅ HAANDVERKEREN: Erik Faber. Foto: Torstein Oeen
PÅ HAANDVERKEREN: Myrull. Foto: Torstein Oeen
PÅ HAANDVERKEREN: Tor Einar "Daumann" Jacobsen. Foto: Torstein Oeen

KRISTIANSAND: Et lite steinkast fra selve julekonsert-katedralen, Domkirka, hadde bluesartist Ronnie Jacobsen fredag kveld dratt i gang sitt eget lille juleprosjekt på Haandverkeren. Det ble få historier om jesusbarnet og julas "budskap". På Haandverkeren handlet det om musikk.

Opera

Ronnie Jacobsen åpnet det hele selv med å boltre seg på kassegitaren, før han slapp til koret Stemmebrugets kvinner og menn. De slo til med litt julemusikk og en egen versjon av "Thank You for the Music".

Flekkefjord-duoen Myrull med Rebecca Reimers på ekstraordinær vokal fremførte blant annet den opprinnelige danske versjonen av "Mitt hjerte alltid vanker" og satte med det julestemningen på Haandverkeren.

Venneslas egen operastjerne Bjøro Hildebrandt satt seg deretter bak pianoet og gjorde en oppsiktsvekkende sterk "Silent Night", eller "Glade jul" som vi liker å kalle den.

Tor Einar "Daumann" Jacobsen er en musikklegende i byen, blant annet på bakgrunn av sine Rolling Stones-tolkninger. Fredag fremførte han "Lady Jane", som en liten markering av det engelske rockebandets 50-årsjubileum i år.

Egne låter fra Faber

Erik Faber har ligget lavt i musikkterrenget en stund, men stikker gjerne nesa fram rundt juletider.

— Jeg kan ingen julesanger altså, sa Faber da han entret scenen, men kristiansanderen har et godt repertoar av egne låter å hente fra. Dessuten har han gjort det til en vane å spille Billy Idols "Rebel Yell" på sine konserter. Så også denne kvelden, selv om det trolig er en av de minst julete låtene man kan oppdrive. Faber gjør imidlertid 80-tallsklassikeren bedre enn de fleste, og da er det ingen som bryr seg om manglende julepreg.

Tenderleaves, Gunnar "Keith" Sjursø, og Pål Rake sto også på plakaten på Haandverkeren, mens Hilde Hefte måtte melde avbud på grunn av sykdom.