Hvilken bok vil du anbefale? — Carl Frode Tiller og bøkene "Innsirkling" 1 og 2. En mann som sier han har mistet hukommelsen setter inn en annonse i avisen der han ber folk som har kjent han skrive til han og fortelle hvem han er. Dette er to bøker som har imponert meg voldsomt på grunn av et fantastisk språk og nærheten til karakterene. Det er så intenst og levende at det nesten føles som om man sitter i samme rom og betrakter begivenhetene.

Du debuterer selv med bok i år. Blir du inspirert av å lese andre forfattere? - Det er flere forfattere jeg liker, men forfattere jeg ofte vender tilbake og leser flere ganger er Raymond Carver, Thomas Wolfe og Leo Tolstoj.

tiller-carl-frode.jpg

Når leser du, og hvor?— Jeg leser der det måtte passe, når som helst, hjemme, ute.

Er det bøker du har gitt opp å lese ferdig? - Ja, jeg har flere ganger forsøkt å lese krim, men jeg får det ikke helt til.

Nei vel? Hvorfor ikke? - Det finnes alt for mye seriøs litteratur som jeg heller bruker tid på. Krim er for plottbasert. Det går ofte ut over det språklige. Dette hindrer meg å komme videre. Jeg har prøvd meg på Dan Brown og Stig Larsson for å nevne noen, men jeg får det ikke til.

Hva skal du lese i høst? - Jeg leser Bjørneboe nå, og skal lese Per Pettersons og Seljestads nye romaner, samt Silvia Henriksdottirs roman om oppvekst i Nardusmenigheten i Grimstad. Så har jeg lyst til å få med noen av de sørlandske.

Har du mange bøker hjemme? - Ja, fullt opp, både fiksjon og fakta, hjemme og på hytta. Bøkene er sortert alfabetisk og etter kategori for å ha oversikt. Jeg har til og med egen seksjon for trønderhumor og kristenlitteratur.

Er det bøker det er pinlig ikke å ha lest? - Overhodet ikke.

Du sier du foretrekker poesi. Kan du anbefale litt poesi også? - Ja. Nora Simonhjells diktsamling "Slaktermøte" og Baudelaires "Pariserbilete". Så har jeg tenkt å lese Mona Vetrhus' debutsamling som kommer nå i høst.

Får du tid til å lese litt på jobben? - Ja, av og til leser jeg faglitteratur som har med sykepleie å gjøre, hvis det er tid på jobb. Ellers leser jeg en del fagstoff hjemme.