Nominert til Golden Globe

"Kon-Tiki" er nominert i kategorien Beste fremmedspråklige film.

KRISTIANSAND: I dag ble nominasjonene til den syttiende Golden Globe-utdelingen annonsert. Den norske storfilmen "Kon-Tiki", med blant annet Agnes Kittelsen, er nominert til Beste fremmedspråklige film. Det er den sammen med filmene "Amour" (Østerrike), "En kongelig affære" (Danmark), "Les Intouchables" og "De rouille et d’os" (begge Frankrike). Det varskuespilleren Jessica Alba som kunngjorde nominasjonene under enpressekonferanse i Los Angeles i dag.

Deter rett og slett fantastisk og en stor ære å komme i samme kategori som deandre nominerte filmene. Dette gir også Kon-Tiki filmen en større mulighet tilå nå et enda større publikum. Jeg ser fram til fortsettelsen , sier Kon-Tikisprodusent Aage Aaberge i en pressemelding.

THOR OG LIV: Agnes Kittelsen spiller Thor Heyerdahls første kone Liv i "Kon-Tiki". Her er hun sammen med Pål Sverre Valheim Hagen, som spiller Heyerdahl, i en scene fra da de to bodde på en øy i Stillehavet. Foto: filmweb

Golden Globe Awards regnes som en avverdens største filmprisutdelinger, etter Oscar. I år deler festivalen ut sin velkjente statuett i 25 kategorier, 14 innenfor film og 11 innenfor tv."Kon-Tiki" er regissert av Joachim Rønning og Espen Sandberg, og kostet om lag 93 millioner kroner å lage. Filmen er også valgt ut som norsk Oscarkandidat.

— Denutrolige reisen fortsetter for Kon-Tiki. Filmen har vunnet det norske publikumshjerter og er årets mest sette film på norske kinoer, og nå har den blittnominert til en Golden Globe. Erfaring fra tidligere år har vist at en GoldenGlobe nominasjon også øker sjansene for en Oscar-nominasjon, sier StineHelgeland, avdelingsdirektør i Norsk filminstitutt og leder av den norskeOscar-komiteen i samme pressemelding.

Shortlisten for Oscar-nominasjonene blir kunngjort den 21.desember. Kon-Tiki vises også på Palm Springs Film Festival, 3-14. januar, hvormange av de øvrige Oscar-kandidatene også vises.

Dettok lang tid å realisere Kon-Tiki, og i likhet med den lange reisen dennefilmen er basert på, har Kon-Tiki også vært en reise for oss som regissører. Vier svært stolte over Golden Globe-nominasjonen. Det er en stor ære , sier EspenSandberg og Joachim Rønning, Kon-Tikis regissører.

Selve utdelingen skjer 13. januar i Los Angeles, med Tina Fey og Amy Poehler som programledere.