KRISTIANSAND : Ektemannen klimpret på gitaren, og Anne Marie Almedals ni år gamle datter nynnet en melodi. Dermed var prosessen i gang. Sangen ble til slutt tittelsporet og førstesingel på Almedals nye plate, ”Memory Lane”, som kommer i november.

— Det er datteren min sin fortjeneste at det ble en låt ut av det. Det var et øyeblikk jeg måtte gripe fatt i, sier Almedal.

Nostalgisk stemning

TAKKER DATTEREN: - Det er datteren min sin fortjeneste at det ble en låt ut av det, sier Anne Marie Almedal. Foto: Kristin Ellefsen

Låten åpner med tekstlinjene ”Could have been / should have been / would have been”, som Almedal mener oppsummerer den nostalgiske stemningen på den nye plata.— Jeg er veldig fornøyd med teksten. Jeg føler at den forteller en historie for seg selv, men den forteller også historien om plata. Det handler mye om å gå tilbake i tid, sier hun, og forklarer at den atmosfæren understrekes av rutinerte og meritterte medarbeidere som Danny Thompson, Keith Grant, og ikke minst: Lydtekniker og produsent John Wood, som har jobbet med artister som Pink Floyd, Nick Drake, John Martyn og Cat Stevens.

Feirer 20 årsjubileum

— Vi har gått litt tilbake i musikkhistorien og fått disse herrene til å fargelegge plata fra en annen tid, sier Almedal, som i disse dager også kan feire tjueårsjubileum for hennes alle første plateutgivelse: Albumet "Colours" med Velvet Belly.

Musikkvideoen til "Memory Lane" er laget av Fred Arne Wergeland, som også gjorde konsertfilmen ”Live at Aladdin” i forbindelse med Almedals forrige plate ”Blue Sky Blue”

— Vi hadde et ønske om å ta opp tråden med Fred Arne, og han gjorde en veldig god jobb med å finne den rette nostalgiske stemningen, sier Almedal.