KRISTIANSAND: – Det er en del jeg ikke fikk lov av forlaget å ta med. Kanskje det er like greit, sier Anders Odden.

Den tidligere gitaristen i Satyricon og Apoptygma Berzerk har blitt forfatter, og lørdag presenterte han smakebiter fra den selvbiografiske boka «Piratliv» som en del av Sørveiv. Bokbadvertinne Kristin Øygarden fikk trukket en god del morsomheter ut av Odden, som sto midt i det med begge beina da black metal-bevegelsen i Norge tok fyr i 1992. Han var for eksempel på besøk hos Øystein Aarseth bare en uke før sistnevnte ble knivdrept av Varg Vikernes i august 1993. – Aarseth kunne være skikkelig irriterende, og jeg kan for så vidt forstå at Vikernes var forbanna på ham, sa Odden.

Han var selv bare 13 år gammel da han ble tilgodesett med et glødende hatbrev fra den den gang 18 år gamle Aarseth. Dette ble lest opp fra boka og endte som følger: «Selg gitaren og kjøp deg traktor, din bondefaen».

Foruten førstehåndserfaringer fra black metallens barndom inneholder boka en rekke drøye historier om hva som kan skje når norske metallmusikere drar på turné i USA og Europa. Mye av det som ble fortalt fra scenen lørdag egner seg dårlig på trykk i en dagsavis, men morsomt var det.