KRISTIANSAND:Låten handler om alt det gode i omgivelsene, de flotte menneskene og alt det flotte i verden. Hvis min sang kan være til trøst for noen, er dette en fin måte å gjøre det på , sier Pål Rake til fvn.no.

Se musikkvideoen øverst i saken.

– En viktig verdi for meg er å ikke ta alt det gode i omgivelsene for gitt, legger artisten til.

Video på vent

Pål Rake gjorde opptakene til musikkvideoen «You Are Art To Me» tidligere i vår. Men artisten følte ikke låten, som han skrev for i fjor, passet inn sammen med den andre musikken han hadde gitt ut, og la videoen på vent.

– Det er langt fra min vanlige sound, og her synger jeg på engelsk og ikke på norsk. Det passet ikke helt med timingen, så jeg la videoen på hylla, forteller Rake.

Så skjedde tragedien i Oslo. Jeg hadde bekjente på Utøya, og ville gjerne hjelpe. Men jeg følte meg helt maktesløs. Da kom jeg på videoen , sier musikeren som egentlig er fra Egersund, men som studerer musikk ved Universitetet i Agder.

— Mer Kristiansand sin hyllest enn min

Filmen består av ansikter til mennesker Rake traff en lørdags formiddag på Markens.

Et ansikt forteller veldig mye. Og alle ansiktene gjør at dette mer er Kristiansand sin hyllest, enn min hyllest , mener Rake som har vurdert lenge om han skulle slippe videoen.

– Jeg har vært nervøs for å gi ut dette. Jeg vil ikke at det skal bli sett på som at jeg gjør det for min vinning. Og derfor synes jeg videoen passer så bra. Det er ikke meg i sentrum, men alle menneskene, sier Rake som har fått mange positive tilbakemeldinger etter at han publiserte musikkvideoen tirsdag kveld.