GRIMSTAD: Det handler om barn, familie og den moderne kvinnen når «Årets steinbrudduke» finner sted i Agder teaters spektakulære omgivelser i Fjæreheia.

Vil løfte unge

11.august er det «Magisk steinbruddkveld». Den består av familieforestillingene «Det magiske treet» og «Allergikus Pollus – Den lille pollenplagen», og prosjektleder Sølvi Ugland forteller at det er behov for talenter før øvingene starter i begynnelsen av august.

— Vi oppfordrer barn og ungdom med engasjement for dans og teater til å ta kontakt med oss, sier hun, og konstaterer at de unge skal ha aktive roller i produksjonen.

— Vi ønsker at ungdommen skal være delaktige i utformingen av forestillingene. Det er bevisst pedagogikk. De skal være seriøse aktører – ikke statister, sier hun.

Kvinner i Norden

13. august presenteres danseverket «Now She Knows» med koreograf Ina Christel Johannesen. Forestillingen tar for seg hvordan det er å være kvinne i Norden i dag.

— Dette er et mektig stykke med 18 dansere, som handler om å være kvinne, menneske, mor og voksen. Den har allerede vært fremført i Berlin og skal videre til Mexico. Det er spennende at de også tar turen til Sørlandet, sier Ugland til Fædrelandsvennen.

Aust- Agder fylke, Agder teater og Kastellet kultursenter står bak Årets steinbrudduke som i år arrangeres for andre gang. Prosjektlederen mener det er viktig å fokusere mer på dans og teater.

— Det har vært mye konserter og festivaler i Fjærheia, og det er positivt. Men det har nok nådd et metningspunkt. Derfor synes vi det er spennende å satse i denne retningen nå, sier Ugland.