PÅ PLASS: Begge Agderfylkenes fylkesmenn var på plass, og begge ble imponert. ?Jeg så "Tryllefløyten" for første gang i Oslo, så en gang i Wien, der de serverte en treretters middag mens de sang, og så her i Kilden, sier Ann-Kristin Olsen. Til høyre Øystein Djupedal. Foto: Torstein en
Humor: Papagena og Papageno (Kjerstin Løvdal og Mads Wighus) er de som fører mest humor inn i den forkortede versjonen av "Tryllefløyten", som hadde premiere på Kilden fredag kveld. Her er de to i gang med sin kjente duett "Papagena! Papageno!". Foto: PRESSEFOTO, KILDEN
KJÆRLIGHET: Papagena og Papageno (Kjerstin Løvdal og Mads Wighus) finner hverandre til slutt. Foto: Pressefoto
SVENSK STJERNE: Fredrik Strid er hentet inn for å gjøre rollen som Tamino. Her ser vi den svenske operastjernen foran koret, der flere UiA-studenter er med. Foto: PRESSEFOTO, KILDEN

KRISTIANSAND: — Jeg digger det. Jeg storkoser meg, sier Kjerstin Løvdal etter premieren på "Tryllefløyten" i Kilden fredag kveld.

— Kilden er fantastisk. Det er fantastiske folk her, og fantastiske lokaler. Det er en drøm som har gått i oppfyllelse for meg, legger 32-åringen til.

Hun ble født i Kristiansand i 1980, men familien ble bare i byen til hun var fire år. Hun føler seg likevel som en sørlending. I hvert fall litt.

— Jeg er litt fra her og litt fra der. Men jeg er knyttet til Kristiansand. Farmor og farfar bor i byen, samt noe annen familie. Så jeg er her en del på sommeren, sier Løvdal på en dialekt som avslører noen sørlandske aner.

Softics-kick

— På sommeren får jeg softis-kick. Jeg må gå i Markens og kjøpe meg en softis, forteller hun.

I "Tryllefløyten" spiller Løvdal rollen som Papagena, kvinnen som fuglefangeren Papageno til slutt får. Hun beskriver rollen slik:

— Jeg tenker at rollefiguren min er ei jordnær jente, som bor i skogen og spiser bær. Og så kaster hun seg inn i ting, med veldig store følelser.

— Kjenner du deg igjen i rollen?

— Ja, det gjør jeg. Jeg bor ikke i skogen og spiser ikke bare bær, men det med store følelser gjelder for meg også.

SVENSK STJERNE: Fredrik Strid er hentet inn for å gjøre rollen som Tamino. Her ser vi den svenske operastjernen foran koret, der flere UiA-studenter er med. Foto: PRESSEFOTO, KILDEN

Fra baryton til tenor

Mads Wighus har rollen som Papageno, en rolle har har gjort utallige ganger.

— Jeg har gjort denne rollen gjennom hele karrieren min. Men det var flott å gjøre det her i Kilden, sier Wighus, som trolig gjør rollen for siste gang nå.

— Nå hopper jeg opp fra baryton til tenor, sier han.

Daglig leder ved Opera Sør, Frøydis Emilie Lind, var et stort smil etter fredagens premiere.

— Dette var en opplevelse, og med en fantastisk respons. Nå er det bare å glede seg til de ni kommende forestillingene, sier Lind.

- Blir den beste

— Det blir som ni premierer, for vi har fått beskjed om å toppe det siste vi har gjort. Så den siste forestillingen blir den beste, legger Wighus til og smiler.

Til neste år settes "Carmen" opp på Kilden, men operasjefen har problemer med å sammenligne hvordan det blir i forhold til "Tryllefløyten".

— Ja, vi har "Carmen" til neste år, men jeg har vanskeligheter med å tenke videre i dette øyeblikket. Nå er det her og nå som gjelder, sier Lind.

Fornøyd publikum

Men det var ikke bare de involverte som hadde en flott opplevelse i Teater- og Operasalen fredag kveld. Publikum viste tydelig at de satte pris på forestillingen underveis, og aktørene ble møtt med stående applaus til slutt.

Fylkesmennene i de to Agder-fylkene var på plass, og begge var imponert.

— Det var originalt, fin scenografi og mye humor. Og så likte jeg at de sang på norsk, da forstod vi mye bedre intrigene, sier Vest-Agders Ann-Kristin Olsen.

— Dette var veldig flott, med mange fine prestasjoner. Jeg likte kontrastene mellom lys og mørke, som var gjort på en minimalistisk måte. Det er imponerende hva de får til i Kilden, sier Aust-Agders Øystein Djupedal.

Flott scenografi

Også tidligere Kristiansand-ordfører Bjørg Wallevik fikk med seg premieren.

— Det er utrolig spennende og overraskende. Du kommer inn i forestillingen på en spesiell måte, sier hun.

Daglig leder ved Sørnorsk filmsenter, Kirsten Bonnen Rask, hadde delte meninger om forestillingen.

— Det er flott musikk og flott scenografi. De lager noe på scenen med en flott lyssetting. Det er fin underholdning, men det er vel ikke for historiens skyld vi er her, sier hun og smiler.