ARENDAL: I ettermiddag slapp Hovefestivalen et nytt band i det som begynner å bli et variert konsertprogram. Den britiske gruppen Kasabian har for lengst blitt et internasjonalt rockefenomen, og ble i 2010 utropt av det ledende engelske musikkmagasinet Q Magazine til «Best Act In The World Today», en ære blant andre Muse har hatt før dem.

Ledet an av den karismatiske vokalisten Tom Meighan og gitarist Sergio Pizzorno gikk bandet i fjor til førsteplass i hjemlandet med albumet «West Ryder Pauper Lunatic Asylum» og har lenge vært det uttalte favorittbandet til brødrene Noel og Liam Gallagher i Oasis.

– Kasabian er vel egentlig det levende beviset for at brit-rocken lever i beste velgående. Bandet lager en utrolig fengende form for musikk og det er virkelig på tide at et norsk festivalpublikum får sett Kasabian live, uttaler Hoves bookingansvarlig, Toffen Gunnufsen i en pressemelding.

Kasabian kommer fra Leicester i midt-England og har spilt sammen siden studiedagene. Navnet Kasabian er hentet fra Linda Kasabian, et medlem i gjengen til den beryktede amerikanske sektlederen og morderen Charles Manson.

Hittil har bandet gitt ut tre kritikerroste og kommersielt godt mottatte album, med fjorårets «West Ryder Pauper Lunatic Asylum» som høydepunktet så langt. Gruppa har også stått høyt oppe på plakatene til festivaler som Glastonbury og Roskilde, og har ved flere anledninger spilt sammen med deres største fans, Oasis.

Hovefestivalen går av stabelen mellom 28. juni og 1. juli på Tromøya utenfor Arendal, og foreløpig er blant andre Robyn, Linkin Park, 30 Seconds to Mars, John Olav Nilsen & Gjengen og Bright Eyes klare for sommerfestivalen.