KRISTIANSAND: — Det er litt forskjell å være backstage på Michael Jacksons memorial-show i Los Angeles og her på Caledonien. Her er det ingen backstage, vi sitter faktisk i oppvaskavdelingen på hotellkjøkkenet. Men vi trives, sier Kristian Valen og gliser.

Det er fredag kveld og komikeren har premiere på sin nye forestilling fra ”Hillevåg til Hollywood”. Fædrelandsvennen fulgte 38-åringen før, under og etter det utsolgte showet i Caledonien Hall fredag 2. november.

Klikk på bildet øverst i saken for å starte videoen!

— Som du ser flyter det over av Sex, drugs og rock'n roll, sier en ironisk Valen før han fortsetter:

— Det går for det meste i frukt, redbull, bamsemums og vann.

Velger Jägermeister fremfor hostesaft

Det eneste som kan minne om et glamorøst rockeliv bak scenen på et Valen-show er en Jägermeister-maskin som han fikk i bursdagspresang en gang han var i Haugesund.

— Alternativet til Jägermeister er cosylan. Det inneholder morfin og hjelper ikke mot tørrhoste. Dessuten sørger maskinen for at shoten blir servert med riktig temperatur – iskald, sier komikeren før han hiver innpå en shot og går på scenen.

- Kjempeopptur

Etter litt tekniske problemer og én time og førti minutter på scenen er Valen i hundre når showet er over.

— Dette er noe av det største jeg har opplevd. Mange sier at det er så dødt publikum i Kristiansand, men de tar feil. Dette var en kjempeopptur.

Valen spilte tre show på Caledonien sist helg og holder ekstraforestillinger førstkommende fredag og lørdag.