"FESTIVALGATA": I denne gata på festivalområdet kjøper festivaldeltagerne mat og slapper av mellom konsertene på Hove. Foto: Kristin Ellefsen
FOTBALL: Blått mot svart på fotballbanen. Hvem som stakk av med seieren til slutt er ukjent, men innsatsen var upåklagelig. Foto: Kristin Ellefsen
AUDITION: Markus Førde Braanaas fra utenfor Bergen er på tromme-audition på Hoveområdet. Filmen skal regisseres av Sten Hellevig og filmes i Kristiansand i høst. Foto: Kristin Ellefsen
Erlen Magnus og Linnea Bjørklund tar livet med ro på fotballbanen på formiddagen. Foto: Kristin Ellefsen
Eivind Bjørnstad tester ut skaterampen. Foto: Kristin Ellefsen
Bertine Usterud-Svendsen og Lise Martine Langmyr pynter seg på en sminkestand. Foto: Kristin Ellefsen
Akrobatikk på fotballbanen. Foto: Kristin Ellefsen
Jon Olav Sandal og Eivind Vik Henriksen slapper av med Playstation. Foto: Kristin Ellefsen
Marte Horn, Oda Lundteigen, Lena Helgheim og Selma V. Hansen shopper. Foto: Kristin Ellefsen
På Hove kan man sove overalt. Foto: Kristin Ellefsen
Yoga-instruktør Molly Sanders og et par "elever". Foto: Kristin Ellefsen
Jonathan Dahan har tatt seg en formiddagsblund. Foto: Kristin Ellefsen
SOVE_HOVE_005.jpg Foto: Kristin Ellefsen
Inger Solheim og Anne Thi Håndlykken gjør festivalområdet hyggeligere for resten av oss. Foto: Kristin Ellefsen
I fjor plukket ble det plukket pant for 175.000 kroner. Det ser bra ut i år også. Foto: Kristin Ellefsen

ARENDAL: — Publikum på Hove er morgendagens rockestjerner. De er her for å se nåtidens rockestjerner. Så dette må jo være den perfekte plassen for en trommeaudition, sier Håvard Hana.

Han er daglig leder for produksjonsselskapet The King of Popcorn, som produserer filmen "Dryads" i Kristiansand til høsten, med kristiansander Sten Hellevig som regissør.

På Hove har de en stand mellom alle campene, hvor de har audition for trommeslagere til en rolle i filmen.

Laber form

Markus Førde Braanaas var blant de som fikk prøve seg onsdag.

— Egentlig spiller jeg bass og gitar, men jeg har spilt litt trommer også i et par år. Jeg har absolutt troa på å få rollen. Og dessuten: Når jeg er på Hove, har jeg lyst til å være med på så mye som mulig.

— Men klokka er jo bare 12. Hvordan er formen?

— Den er en historie for seg selv. Ganske så laber etter dagen i går. Det blir interessant å spille trommer i denne tilstanden, sier Braanaas, som har kjørt ti timer i bil fra Bergen for å være med på festivalen.

— Hove er noe av det største som skjer i Norge, slik jeg ser det. Det er alltid gode konserter og masse kule folk, sier han.

Om han får være med i "Dryads" bestemmes senere. Etter forholdene gjorde han i hvert fall en god figur.

Fotball og kos

Festivalområdet på Hove er en studie i kontraster. På kvelden er det glede, ekstase, voldsomme følelsesutbrudd. Folk står foran de mange scenene. Det handler om musikk og opplevelser.

På dagtid handler det om helt andre ting. På dagtid skjønner man at Hove er mye mer enn Kings of Leon, Calvin Harris og Frank Ocean. Hove er som en liten landsby. En myldrende og meget innholdsrik landsby.

— Jeg har det helt perfekt, sier Erlen Magnus. Han ligger rett ut, midt på festivalområdets fotballbane, med hodet hvilende på ryggen til Linnea Bjørklund.

Et lite innkast til høyre for dem, spilles det kamp. Den er vennskapelig, men Hovedeltagerne har også vinnervilje. En smålekker demping og påfølgende scoring sørger for stor jubel hos det svarte laget. Og hos et lite knippe tilskuere, som kanskje har sett bedre kamper tidligere.

Utslått

En solid langpasning nærmere amfiscenen ligger Festivalgata. Den yrer av mennesker, som står i matkø, drikkekø, telefonkø og hva det måtte være. Andre steder spilles det playstation, det spilles fussball, det lekes, det synges. Her finner vi til og med et yogatelt, der instruktør Molly Sanders tar seg av de som måtte ha behov for litt hjelp til å lade batteriene.

Og menneskene er blide. Men slitne og utladet. Mange sover. Noen minner til forveksling om én gang så summende veps, som har gjort sitt aller siste stikk en gang utpå høsten. Utslått og avkreftet. Men synet bedrar. Om noen timer summer de videre. Hove varer tross alt hele uka.