Norge har er land nummer 20 av de 26 i finalen, etter Ukraina.

Alessandra Mele framfører «Queen of Kings», som hun har skrevet sammen med Henning Olerud, Stanley Ferdinandez og Linda Dale.

Finalen starter klokka 21 norsk tid lørdag.

Loreen og Sverige er fortsatt den store favoritten i finalen, fulgt av Finland, som stiller med rapperen Käärijä.

– Vokalen satt

Morten Thomassen, president i den norske MGP-klubben, var fornøyd med det han så av Alessandra i fredagens første generalprøve.

– Hun nailet det veldig bra. Det hørtes ut som vokalen satt, og hun hadde den rette energien. Så dette er lovende for juryfinalen i kveld, sier han til NTB.

Nytt av året er at jurystemmene ikke telles i semifinalene, noe som gjør at folkefavoritter kunne ha en fordel der. I finalen teller imidlertid de nasjonale juryenes stemmer imidlertid halvparten av totalen – og disse settes basert på den andre prøven fredag.

Savner pyro

Johan Patrick Bredesen, reporter for Eurovision Norway , savner fortsatt «det lille ekstra» på slutten av framføringen, i form av pyroteknikk eller tilsvarende.

– Og så følte jeg kanskje at hun holdt litt igjen på noen deler av saken. Det kan hende hun sparer seg til juryshowet i kveld, og det kan jeg jo skjønne. Jeg fortsatt at Norge får en god plassering i år, legger han til, sier han til NTB.

Sterkt finalefelt

Generelt er Bredesen veldig imponert over det han så i prøven på finalesendingen.

– Dette er kanskje en av de sterkeste Eurovision-finalen vi har hatt gjennom tidene. Det er vanvittig mange gode, sterke låter som skiller seg ut. Vi var en gjeng som etter hver låt tenkte vi at den kan ende i topp fem. Det er veldig høyt nivå i år, sier Eurovision Norway-reporteren.

– Jeg sliter veldig med å finne den legendariske dopausen i dette showet, legger han til.