Lillesand: — Venstre, venstre, pass takten, roper dirigent Kristin Ottersten Engemyr til aspirantene. Det er slett ikke enkelt å både passe plassen sin i rekken, samtidig som takten skal holdes.

— Men det er gøy å være med i korps altså, sier Anders Stenbro (9), Håkon Bjerkestad (71/2) og Pål Gunnar Malmgård (9). Alle tre gleder seg til 17. mai. At de ikke skal spille på instrumentene sine gjør ingenting. Men at det blir slitsomt å gå så mye, det er de skjønt enig om. Å prøve uniformer kan også være en utfordring. Det å finne bukser som både passer rundt livet, og er lange nok, er slett ikke lett.

— Dere får spørre mamma om hun kan legge de opp litt, trøstet Kristin O. Engemyr bekymrede aspiranter.

God rekruttering

Lørdag hadde Lillesand Skolekorps satt av hele dagen til musikkøvelse, marsjtrening og ikke minst prøving av uniformer.

— Endelig opplever vi god rekruttering til skolekorpset, forteller en optimistisk korpsleder Dagfinn Bakkemoen. Det melder seg flere aspiranter enn på lenge, noe vi tror skyldes en bevisst strategi fra vår side. Vi har forsøkt å skape et godt miljø i korpset, samtidig som vi prøver å ta godt vare på de som har vært med en stund, sier Bakkemoen.

To av veteranene er 13 år gamle Helene Sikveland og 15 år gamle Malene Bakkemoen. De har begge spilt klarinett i fem år.

— Jeg synes det er gøy å være med i korps, sier Malene. Litt slitsomt er det jo på 17. mai; vi spiller i tre ulike tog, forteller hun. Begge har likevel lyst å fortsette en stund til i korpset.

Vårmønstring

Også i Kristiansand mobiliserte byens skolekorps til vårmønstring lørdag formiddag. Men her var det i mer organiserte former. Korpsene gikk ulike ruter rundt i byen, før de samlet seg til konsert på Torvet.

— Dette er en 30 år lang tradisjon vi har her i Kristiansand, kan Ivar Mykland i arrangementskomiteen fortelle. Hvert år i månedsskifte april/mai marsjerer vi ut i gatene. Det er viktig å være synlig i bybildet. Dessuten er det moro for aspirantene å være med på et slikt stort arrangement, avslutter Ivar Mykland.