London (NTB):I løpet av bare tre dager ble det solgt billetter til filmen for nesten 15 millioner pund, melder BBC.Ifølge filmselskapet Warner Brothers kom de britiske billettinntektene for perioden opp i 14,9 millioner pund eller 171 millioner kroner. Potter-filmen spilte dermed inn mer penger på tre dager enn Star Wars-eposet «Sithene tar Hevn» greide på fire.

Den fjerde filmen om den unge trollmannslærlingen er blitt en stor publikumssuksess på hjemmebane i Storbritannia, til tross for heller blandet kritikk. Warner Brothers hevder ifølge BBCs nettsider at filmen har rast rett til topps på kinolistene i alle land der den hittil er vist.

Daniel Radcliffe, som spiller hovedrollen som Harry Potter, er ifølge søndagsavisen Sunday Times nå Storbritannias rikeste tenåring. Til sammen skal 16-åringen ha tjent ti millioner pund eller 115 millioner kroner bare på de tre første filmene.

Radcliffe sier selv at han ikke aner hvor mye penger han eier, og at han har viktigere ting å tenke på. Han har allerede skrevet kontrakt på hovedrollen i den femte filmen i serien, «Harry Potter og Føniksordenen». (©NTB)