KRISTIANSAND: — Det er jo bare helt fantastisk at musikken min ble mest spilt på P1. Det hadde jeg aldri trodd, sier Helene Bøksle.

På Norges største radiokanal ble Bøksles singel «Natta vi har» spilt hele 126 ganger i 2006. Storkanoner som Elvira Nikoliasen, Marit Larsen, DumDum Boys og Bruce Springsteen ble alle slått av sørlandshuldra på P1. — Jeg var sikker på at Marit Larsen tronet suverent på toppen, men «Natta vi har» var tross alt a-listet i 18 uker og da blir det fort mange spillinger, sier Bøksle.

Den første uken i 2007 åpnet akkurat like hyggelig som det foregående året avsluttet for Helene Bøksle. Først kom radiotallene, deretter ble hun nominert til Spellemannsprisen i kategorien «Viser».

— Jeg løp rundt og skrek i et par timer da jeg fikk vite om nominasjonen. Det var deilig å oppleve litt barnslig glede igjen, ler Helene Bøksle.

Hun er nominert sammen med respekterte veteraner som Lars Bremnes, Ola Bremnes og Vamp, og selv om Bøksle som regel har fått merkelappen «folkemusikk» hengt rundt halsen er hun komfortabel med visenominasjonen.

— Det føles faktisk deilig å bli plassert et sted. Og når jeg da havner i en kategori med artister som jeg respekterer så høyt føles det veldig komfortabelt, sier Helene.