KRISTIANSAND: — Dette er veldig, veldig bra, sier styremedlem Morten Møllberg i stiftelsen Aladdin Scene. Torsdag la rådmannen fram en innstilling hvor Rock City inviteres til å stifte et aksjeselskap sammen med Quartfestivalen, CIA, Kristiansand kommune, Vest-Agder Musikkråd, HiA og Næringsforeningen for Kristiansands-regionen. Aksjeselskapet skal få overdratt en ferdig ombygget Aladdin Scene vederlagsfritt, for så å leie den ut til Stiftelsen Aladdin mot en minst mulig leie.

City som paraply

Det er i første omgang kulturstyret som skal behandle rådmannens innstilling i et ekstraordinært møte i morgen kveld. Deretter behandler bystyret saken den 16. februar. Samtidig skal politikerne ta stilling til om Quartfestivalen skal få låne 1,7 millioner kroner. Dette lånet er ifølge rådmannens innstilling en forutsetning for at Quartfestivalen skal kunne være med og bidra. Dersom så skjer blir Rock City paraplyorganisasjon for både Quart og Aladdin. Det er videre meningen at overskudd fra aksjeselskapet skal kunne yte lån til begge datterstiftelsene i tilfelle de går med underskudd.

Det var i desember 2003 bystyret bevilget 13,5 millioner kroner til ombygging av gamle Aladdin kino som ny rytmisk scene. Dersom rådmannens forslag går gjennom, vil alle pengene være sikret for scenen. Det som blir igjen etter ombyggingen skal ifølge planen gå til aksjeselskapet som rente- og avdragsfritt lån.

— Dette er mye bedre enn å for eksempel måtte søke om årlig dekning av husleie, og vi oppfatter forslaget som usannsynlig ideelt. De som er invitert til å være med er veldig representative for de vi også mener bør delta. Det gjelder for eksempel næringsforeningen. Vi har hele tiden sagt at det er penger i dette, sier Morten Møllberg.

— Dette høres ut som en fantastisk bra ide, og virker som en god måte å ansvarliggjøre partene på, sier Magne Aasheim Knudsen, styreleder i Quartfestivalen.

Må komme i gang

Nå skal Aladdin bygges om med Stiftelsen Aladdin som byggherre, og eier Kristiansand Eiendom er allerede i gang med planleggingen av ombyggingen.

Styreleder i Rock City, Espen Hille, er glad for at det endelig skjer noe i scenesaken.

— Jeg har lest innstillingen fra rådmannen, men jeg har ikke helt fått tak på hvordan ting er tenkt gjennomført i praksis. I utgangspunktet er jeg imidlertid positiv, det er på høy tid at vi kommer i gang, sier Hille.

Rådmannens innstilling er langt på vei i tråd med de planene som Hille og Rock City la allerede da ideen om Aladdin Scene ble født.

— Det viktigste nå er at vi kommer i gang. All ventingen har vært slitsom for alle parter. Vi i Rock City har ventet på en avklaring rundt Quart og Aladdin i over et halvt år. Nå er vi overmoden for å begynne, sier Hille.