KRISTIANSAND: Nå er Hetland manager for bandet til Kristopher Schau, og Dagbladet avslører onsdag at honoraret til Cumshots var på 39 000 kroner. I tillegg krevde de litervis med alkohol og en pakke kondomer.

Bandmedlemmene fikk 10 000 kroner hver i bot, mens Stiftelsen Quart-festivalen ble frikjent i tingretten. Bandet må imidlertid møte på nytt i retten, ettersom saken er anket.

— Hvis dommen blir stående, bør Quart-festivalen betale bøtene til The Cumshots. Festivalen bør ta pengene fra markedsføringsbudsjettet. Festivalen fikk tross alt PR for millioner av kroner takket være denne tungt omtalte kjærlighetsakten, sier Hetland.

Det er foreløpig ikke berammet ankesak etter at medlemmer fra The Cumshots ble dømt. Kristopher Schau var ikke tiltalt, ettersom han hadde godtatt boten. Ifølge bandet og Quart-festivalen var det ytterst få personer som visste om sexstuntet på forhånd.

— Jeg kan ikke kommentere enkeltkontrakter, men jeg synes ikke sexstuntet var bra for Quart-festivalen. For publikum gjorde det nok ikke noe, de reagerte nok med et skuldertrekk. Men overfor næringslivet og offentlige myndigheter var det ikke positivt, det som skjedde, sier festivalsjef Toffen Gunnufsen til Dagbladet.

Trendanalytiker Paal Fure i Opinion er usikker på reklameverdien for festivalen.

— Dette er et tosidig sverd, mener Fure.

— På den ene siden er det rock i sin reneste form. Den sprenger grenser. På den andre siden av sverdet kan det bli opplevd som kommersielt risikabelt. Sponsorer og kommunen ønsker seg ikke dette, mener trendanalytikeren.

— Er det med på å fremme billettsalget?

— Det minner folk om at det er forskjell på å høre på ei skive og gå på konsert, sier Fure til Dagbladet.