Året er 2010, og verden har vært et fredelig sted siden en grusom atomkrig 15 år tidligere. Du er fersk jagerflypilot i The Osean Federation, og har det bare moro på jobben. Helt til Yuktobania, en gammel alliert, angriper uten forvarsel. Nå er det alvor, og i og med at alle de rutinerte pilotene ble drept i overraskelsesangrepet, er det du som må komme deg på vingene for å forsvare verdensfreden.

Den femte installasjonen i Ace Combat-serien suser inn med et brak på PS2-en, og er sannsynligvis det beste flyspillet noen gang på konsollen. Selv om spill av denne typen ofte er best med joystick, er ikke dette på noen måte et must for å spille. Utviklerne har laget et kontrollsystem med høyderor, balanseror og sideror som funker utmerket med de analoge spakene på Dualshocken.

Til å begynne med flyr du sammen med en høyere offiser som forteller deg hva du skal gjøre, men når han forsvinner, blir du vingleder. Dette innebærer at du kan gi ordre til vingmennene dine, noe som kommer godt med når stinger-rakettene suser rundt ørene på deg.

Når du flyr, ser du verden i første persons perspektiv, og du har all informasjonen du trenger i HUDen på cockpitglasset foran deg. Du hører hele tiden vingmennene dine over flyradioen, og av og til kan du snakke med dem. Fiendene vises som røde firkanter, og når du er nærme nok kan du skyte dem ned med det du måtte ha til rådighet av maskingevær, bomber og missiler.

Og det er stort sett det. Squadron Leader er ikke et spill for alle, og mange vil nok synes det blir litt ensformig å fly rundt i luften og skyte det som stort sett ser ut som prikker og firkanter selv om oppdragene på papiret virker spennende. Men er du ute etter intenst jagerflyaction eller er bitter etter ikke å ha kommet inn på flyskolen i Forsvaret, er Squadron Leader det beste alternativet, i hvert fall på PS2. TORE SAND/aftenposten/

fædrelandsvennen

På vingene mot ondskapen

Ace Combat:

Squadron Leader

Namco

Genre: Jagerfly

Alder: 12+

Plattformer: Kun Playstation 2