— Det er hyggelig å gjøre noe i Norge igjen. Det er en stund siden sist, sier Wrånes til Fædrelandsvennen.

Hun er en av fem norske kunstnere som er plukket ut til å delta på utstillingen. Den består av omtrent 50 unge aktører fra de sju europeiske storbyene Berlin, Brussel, Paris, London, Zürich, Praha og Lisboa, i tillegg til Oslo. Wrånes deltar med skulpturen «The Rock», som hun sist benyttet under den 19. biennalen i Sydney tidligere i år.

Tori Wrånes er glad for å stille ut i hjemlandet igjen. Hun har stilt mest ut i utlandet den siste tiden. Foto: Siv Dolmen

— Det er en stein som puster. Under Sydney-biennalen hang den fra taket i en stor båthall med mye akustikk. Det er høyttalere inni steinen, og når jeg synger kommer stemmen ut av steinen. Du må nesten se den for å forstå det, sier Kristiansand-kunstneren.Når åpningen ved Astrup Fearnley Museet er unnagjort, skal Wrånes jobbe videre mot en utstilling i Sydney som åpner 3. oktober. Deretter venter en utstilling i Egypt i november og en soloutstilling i Malmø i desember. Senere i høst flytter Wrånes til New York, hvor hun har fått innvilget ett år som «Artist in residence» ved International Studio and Curatorial Program (ISCP) gjennom Office for Contemporary Art Norway.

— Det er faktisk samme atelier som Ann Cathrin November Høiby hadde, sier Wrånes.