OSLO: Tjue minutter etter at gitarist Fredrik Justnes hadde dratt i gang kveldens første riff på Crossroad Club, kastet vokalist Edvard Valberg seg ut blant publikum. Han ble båret trygt tilbake til scenen av fansen og kunne dra i gang bandets største klassiker, "tidenes sørlandslåt", "Borgerskapets utakknemlige sønner". Og i mellomtiden hadde de sørlandske punkrockerne tatt fullstendig av på scenen, slik de strengt tatt har for vane å gjøre. Og til slutt lånte Fredrik Justnes gitaren sin til en publikummer, for en liten oppvisning.

Det er tredje året på rad at Honningbarna står på scenen under bransjetreffet, men forutsetningene har endret seg drastisk. For to år siden var de lynet fra en temmelig klar himmel, mens i fjor var det mest trist og sørgmodig. Denne gangen er det bare fest. Denne gangen er Honningbarna i Oslo for å feire. Sin nye singel, sin kommende plate og ikke minst: At de endelig står på scenen igjen.

For det var tydelig fredag kveld at punkrock-kvintetten fra Sørlandet var spillesugne. Energien var voldsom og lydnivået kunne tatt knekken på hvem som helst. Vokalist Valberg smilte og koste seg, og kastet slengkyss til publikum.

Det var smekkfullt på Crossroad Club da Honningbarna spilte. Det betyr rundt 200 mennesker. Og i morgen spiller bandet på Norges kanskje beste intimscene, Sentrum Scene.

Og snart skal de spille i Kristiansand.