Lila Elveseter Abrahamsen drømmer om å bli sangstjerne i voksen alder. Elleveåringen som går på Berge skole i Lyngdal, har med sin sangstemme allerede imponert. Foto: Roar Greipsland

— Det er jo helt voldsomt dette her. Men jeg er jo selvsagt en stolt mamma, sier Magritt Elveseter da hun hører at videoen som viser datteren Lilas sangtalent har passert 30.000 visninger.

Elveseter oppdaget datteras sangtalent for to år siden. Da Lila Elveseter Abrahamsen ble ti år, ville hun delta på UKM i Lyngdal. Mor mente sangen "Tomorrow" fra musikalen "Annie" passet bra, men avkommet ønsket å synge Adeles låt "Rolling In The Deep".

— Jeg mente den var for vanskelig for henne. Det tente noe i henne, og hun øvet den inn. Da hun sang den for meg fikk jeg hakeslepp. Lila blir 12 år i mars, og har utviklet seg raskt, sier Elveseter.

- Skal vokse i sitt tempo

Lokalavisa Lyngdals Avis var det første mediet som skrev om sangtalentet, men etter hvert har flere meldt seg på. De siste dagene har riksmedier omtalt sangtalentet. Og i sosiale medier hylles Lila, av vanlige folk så vel som kjendiser.

— Det er kjempekjekt med responsen, men vi er ikke vant til dette. Vi har imidlertid beina godt planta på jorda, og der vil de forbli. Jeg er opptatt av at hun skal vokse i sitt eget tempo, sier Elveseter, som selv er utdannet sanger og sangpedagog.- Musikkbransjen kan være både kynisk og tøff, så vi skal vokte oss litt. Vi må tenke gjennom dette en gang til, og sørge for at det ikke tar bort tid og krefter fra skole og venner. Vi må finne noen gode samarbeidspartnere, og det er vi i ferd med å gjøre.

— Hva legger du i det?

Her er det Aksel Hennie skrev på sin Twitter-profil.

— Det kan jeg ikke si så mye om. Vi må ta ett steg av gangen, sier Magritt Elveseter.

Amerikanske tilstander

Jan Fredrik Karlsen har vært dommer i både Idol og Norske Talenter. Han har sett mange sangtalenter. Få kan måle seg med Lila fra Lyngdal.

— Det er de øyeblikkene du sitter og venter på time ut og time inn, sier Karlsen.

— Jeg ble servert dette i dag morgen, både fra Fædrelandsvennen og fra en kollega. Som sikkert alle andre, så mener jeg det er utrolig sjelden i norsk sammenheng, at man opplever noe slikt av en så ung person. Egentlig skjer det bare i Amerika. Hun synger helt utrolig. Det er bare å lukke øynene og høre på stemmekvaliteten. Det var verdens beste start på dagen, skryter Karlsen, som gjerne hører mer fra Lila.- Hvis hun ønsker tilbakemelding om hva hun bør gjøre med talentet, er det bare å ta kontakt. Det hadde vært veldig spennende å komme i dialog med familien.

Tipset Idol-Greve

— Det går ikke an å bli noe annet enn imponert av stemmen hennes. Hun har en velutviklet sangteknikk, og virker selvsikker også. Alderen tatt i betraktning, så er det en vokal sensasjon, sier Fædrelandsvennens musikkanmelder Rune Slyngstad.

Musikkjournalist og programleder i Lydverket, Asbjørn Slettemark, har på vår oppfordring sett videoklippet av Lila. Han innrømmer at han ble overrasket.

— Det er en oppsiktsvekkende voksen stemme, både i måten hun synger på, selvtilliten hun viser, klangen, den gode uttalen og intonasjonen, sier Slettemark.

— Jeg sendte klippet videre til Gunnar Greve (Idol-dommer, red.anm.), og skrev at det er synd for dem at det er aldersgrense i Idol, forteller Slettemark.