David Bowie er død

Musikeren David Bowie er død, 69 år gammel.

Publisert:

David Bowie er død. Musikeren døde etter 18 måneders kamp mot kreft.

  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

London (NTB): «David Bowie døde fredfullt i dag omgitt av sin familie etter en tapper 18 måneders kamp mot kreft. Mange av dere kommer til å dele dette tapet og vi ber at dere respekterer familiens ønske om ro i deres sørgetid», opplyses det på Bowies Facebook -side.

Bowie døde søndag, få dager etter at han slapp sitt 29. og siste album «Blackstar». Albumet, som har sju låter, ble godt mottatt av anmeldere da den ble sluppet 8. januar.

«Veldig lei meg og trist å fortelle at det er sant. Jeg kommer til å være offline for en stund. Glad i dere alle», skriver musikklegendens sønn Duncan Jones på Twitter.

— Stort tap

I flere år har det versert rykter om Bowies helse, blant annet ettersom han har vært lite i rampelyset de siste årene, ifølge BBC. Hans siste liveopptreden var på en veldedighetskonsert i New York i 2006. David Bowie ble født 8. januar 1947 i London. Han fikk sitt gjennombrudd i 1972 med albumet «The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars». Bowie er også kjent for låtene «Space Oddity» fra 1969 og «Let's Dance» fra 1983. Han har også medvirket i en rekke filmer.

Et stort tap, skriver Storbritannias statsminister David Cameron om David Bowies død.

– Jeg vokste opp med å lytte og se popgeniet David Bowie. Han var en mester i nyskapning og fornyelse, skriver Cameron på Twitter.

- Ned med flagget til topps

David Bowie etterlater seg et gedigent tomrom i musikkverdenen, mener musikkjournalist Morten Ståle Nilsen.

– Det er definitivt et sjokk, det kom som lyn fra klar himmel. Men det er i og for seg godt å tenke på at han gikk ut med flagget til topps rent kreativt. Han leverte sitt beste album på nærmere 30 år fredag, sier Nilsen til NTB.

Nilsen anmeldte Bowies nye album «Blackstar», som ble sluppet på Bowies 69-årsdag fredag. Han trillet da en femmer på terningen: ««Blackstar» er hakket mer gledelig enn «bare» et godt David Bowie-album. Det er et godt og musikalsk svært interessant David Bowie-album. Takk, takk, snille Dave», skriver Nilsen i anmeldelsen i VG.

- Gode oppvekstminner

Statsminister Erna Solberg sier at mange minner i løpet av oppveksten var tonelagt med David Bowies musikk.

– Mange gode oppvekstminner er tonelagt med David Bowies musikk. Hvil i fred, skriver statsminister Erna Solberg på sin Twitter-konto mandag formiddag.

(©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.