— Vi har hatt en plate klar siden i vår, og har bare vist den til kamerater og foreldre, men så ble vi litt lei av det, og viste den til bookeren på Roskilde i stedet for. Det gikk veldig fint, sier Edvard Valberg til Fædrelandsvennen.

- Stas

Det endte med spillejobb på Roskilde. Det er andre gangen Honningbarna er booket til festivalen:

— Det var en ting vi hadde kødda med året før - at neste år spiller vi på Roskilde, også endte vi opp med å gjøre det. Men det var dagen før festivalen begynte. Denne gangen er det på selve festivalen, og det er stas. - Hva synes du om Roskilde som festival?

— Vi har egentlig vært lite på festivaler. Vi har bare spilt. Da vi spilte på Roskilde sist var vi der i tre dager. Det var en av de bedre opplevelsene i mitt liv. Det var veldig rolig og avslappa, og masse ungdommer som skapte sin egen, lille boble. Det er slik en vil at festivaler skal være.

Ny plate

På nyåret slipper Honningbarna sin nye plate.

Roskilde går av stabelen 27. juni til 4. juli 2015. Muse, St. Vincent, The Tallest Man On Earth, The War On Drugs, Av Av Av, Batida, Broken Twin, Dalhous, Deafheaven, Future Brown, Goat, ILoveMakonnen, Kasai Allstars, Kate Tempest, Myrkur, OFF!, Pallbearer, Tropkillaz and Young Fathers er de andre navnene som så langt er annonsert.