Lørdag er det vernissasje for utstillingen «Karpe Diem» i Edda Holmesland Snapruds eget galleri Eddas låve. Utstillingen består av omtrent 100 verk, for det meste malerier, men også tekstil, grafikk og skulptur.

— Det jeg har arbeidet med er lys, i forbindelse med alt mulig, sier kunstneren, og forteller at ideen kom da hun satt ved et vann i nærheten av galleriet og så sola som glinset i vannoverflaten.

— Temaet på utstillingen er «Karpe Diem», som betyr grip dagen. Også har jeg blandet dem med livsdans, og malt ulike figurer som beveger seg, forteller kunstneren.

Står en uke

Holmesland Snaprud har i en årrekke invitert til sommerutstilling på sin egen låve i Holum. Årets utstilling blir ifølge henne selv nummer 22 i rekken, og står oppe fra 2. august til 10. august.

— Det er alltid bare en uke, pluss de to helgene, sier hun, og forteller at det pleier å komme «noen hundre» mennesker i løpet uka.

— Jeg har aldri forventninger, men jeg har forhåpninger. Og jeg blir glad når folk setter pris på det jeg har gjort, avslutter hun.

Operasanger Tonje Haugland deltar under vernissasjen, akkompagnert av Trygve Trædal. Kulturhusleder i Buen kulturhus i Mandal, Alfred Solgaard, åpner utstillingen.